Erciyeste hafta sonu bereketi

Erciyeste hafta sonu bereketi -Türkiyedeki çeşitli üniversitelerinden Erciyes Kayak Merkezine gelen öğrenciler, kar yağışı ve tipiye rağmen kayak yapmanın keyfini yaşadı


KAYSERİ (A.A) - Türkiyedeki çeşitli üniversitelerden Erciyes Kayak Merkezine gelen öğrenciler, kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipiye rağmen kayak yapmanın keyfini yaşadı.
     Hafta sonunu fırsat bilerek sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde kayak merkezine gelen kayakseverler, kayak takımı, kızak ve snowboardlarla kaymaya çalıştı.
     Türkiyedeki çeşitli üniversitelerden otobüslerle gelen öğrenciler ise kızaklarla kayarak, kar topu oynamayı tercih etti.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı dolayısıyla Erciyes Kayak Merkezindeki kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığını söyledi.
     Yüksek kesimlerde ve tipinin etkili olduğu bölgelerde kar kalınlığının 2 metreyi geçtiğini ifade eden İkiler, Hafta sonunu kayak merkezinde geçirmek isteyen üniversite öğrencileri ve vatandaşlar Erciyese gelerek kaymanın keyfini yaşadı. Tipi nedeniyle görüş mesafesi düşüyor ama pistlerimiz açık. Kayakseverler kayak yapabiliyor diye konuştu.
     Hisarcık-Erciyes yolundaki kar yağışı ve tipi nedeniyle kayak merkezine ulaşmakta zorlanan araç sürücüleri, zincir takarak yollarına devam ediyor.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri de yolun kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Erciyeste hafta sonu bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER