Erciyes Kayak Merkezi ve bazı tesislerin

Erciyes Kayak Merkezi ve bazı tesislerin toplu açılış töreni -Başbakan Erdoğan: -Biz göremesek de bizden sonraki nesiller için şimdi yine önemli bir tarihi, 2071 yılını da bir hedef olarak koyduk. Biz bu yolda da hazırlıklarımızı y


KAYSERİ (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2071 yılını hedef olarak belirlediklerini ve hazırlık yaptıklarını belirterek, Torunlarımızın torunu, inşallah 2071i farklı yaşayacak. Bir Selçuklu, bir Osmanlı, aynı zamanda modern bir Cumhuriyet şehri olan Kayserinin 2023 hedeflerinde olduğu gibi 2071 hedeflerinde de öncü olacağına yürekten inanıyor, Kayseriye bu ruhla, bu anlayışla yatırımlar yapıyoruz dedi.
     Başbakan Erdoğan, aralarında Erciyes Kayak Merkezinin de yer aldığı tesislerin toplu açılış töreninde, toplam yatırım bedeli 123 milyon lira olan 41 tesis ve hizmetin Kayseriye kazandırıldığını belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediyesini ve tesislerin yapımında emeği geçenleri kutladı.
     Kayseriye 1 Temmuz 2012de gerçekleştirdiği ziyarette 512 milyon lira yatırım bedelli 90 kalem hizmetin toplu açılışını yaptığını ifade eden Erdoğan, Kayseriye ne yapsak az, çünkü Kayseri dinamizmi, çalışkanlığı, başarılarıyla ülkemizin tamamına örnek olan bir şehir. Anadoluda, Trakyada, kendi imkanlarıyla, kendi potansiyeliyle gelişmek, büyümek isteyen şehirlere Kayseriyi örnek gösteriyorum. Enerji, turizm, tarım gibi sadece bir sektöre sırtını dayamadan, her alanda uluslararası çapta başarılar ortaya koyan Kayserinin başarılarıyla iftihar ediyoruz dedi.
     Kayserinin gayretini ve azmini karşılıksız bırakmadıklarını dile getiren Erdoğan, altı ay sonra yine bir toplu açılış dolayısıyla Kayseride olduğuna işaret etti.
     Kayseri ile bütün İç Anadolu Bölgesinin simgesi olan Erciyesi turizm alanında çok ileri noktaya taşıyacak tesisleri hizmete açtıklarını anlatan Erdoğan, altı ayrı kısımdan oluşan mekanik tesisleri ve yürüyen bantları hizmete sunduklarını söyledi.
     Erdoğan, altı ayrı kısımdan oluşan yapay karlama tesislerinin, otopark, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma, idari binalar, sosyal tesis gibi ünitelerin açılışının yapıldığını, iki kayak pisti, gölet, dağ yolu, doğalgaz hattı, kızak parkuru gibi alt ve üstyapı tesislerinin de hizmete alındığını anlattı.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesince yürütülen 12 yol çalışmasının açılışının da yapıldığını dile getiren Başbakan Erdoğan, tüm tesislerin Kayseriye hayır ve bereket getirmesini diledi.
    
     -Kayseri, dünyada da ilgiyle, takdirle izleniyor-
    
     Tesislerle Erciyes Dağının turizm alanında Türkiyede ve dünyada önemli bir merkez haline dönüştürülmesi için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Erdoğan, Kayseri, diğer özelliklerinin, başarılarının yanı sıra bu tesislerle ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri haline, örnek bir şehir haline gelerek dönüşecektir dedi.
     Erciyes Dağı tesislerinin yapımında emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, sözlerine şöyle konuştu:
     İnşallah Kayseri, önümüzdeki dönemde de ülkemizin önde gelen, lokomotif şehirlerinden biri olmaya devam edecektir. Bunun için biz Kayseriye her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
     Kayseri, kendisiyle çevresindeki şehirleri de geliştiren, kalkındıran, onları da şevklendiren şehir. Kayseri sadece sanayisiyle, ticaretiyle değil, turizm potansiyeli ve bilim merkezi olması hasebiyle de Türkiyenin parlayan yıldızı. Selçuklu eserleri, Osmanlı eserleri, şifahaneleriyle başta Erciyes olmak üzere tabii güzellikleriyle Kayseri, turizmde artık farklı bir konuma yükseliyor.
     Son 10 yılda açtığımız üç yeni üniversiteyle Kayserinin şu anda dört üniversitesi var, ikisi devlet, ikisi vakıf. Türkiyeye Mimar Sinanlar yetiştirmiş Kayseri, artık bilimde, sanat ve kültürde de öne çıkıyor. Siyasette, devlet idaresinde işte Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülü yetiştirmiş bir Kayseri. Kayseri, tüm alanlarda elde ettiği başarıyla sadece Türkiyede değil, dünyada da ilgiyle, takdirle izleniyor.
     Kayserinin desteğiyle Türkiyeyi büyütmeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     Hükümet olarak, 2023 yılına, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100üncü yıl dönümüne ilişkin çok yüksek hedefler belirledik. Bu hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Biz göremesek de bizden sonraki nesiller için şimdi yine önemli bir tarihi, 2071 yılını da bir hedef olarak koyduk. Biz bu yolda da hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yani torunlarımızın torunu, inşallah 2071i farklı yaşayacak. Bir Selçuklu, bir Osmanlı, aynı zamanda modern bir Cumhuriyet şehri olan Kayserinin 2023 hedeflerinde olduğu gibi 2071 hedeflerinde de öncü olacağına yürekten inanıyor, Kayseriye bu ruhla, bu anlayışla yatırımlar yapıyoruz.
     Erciyesin soğuğunun dillere destan olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, konuşmasını Allah ömür verdiği müddetçe Kayseri ile kucaklaşmamız, muhabbetimiz eksilmeden devam edecektir sözleriyle tamamladı.
    
     -Kayak takımı hediye edildi-
    
     Başbakan Erdoğan, Erciyes Dağındaki açılış töreninde soğuktan korunmak için eldiven taktı.
     Açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer yetkililer katıldı.
     Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, günün anısına Başbakan Erdoğana kayak takımı hediye etti.
     Başbakan Erdoğan, protokol üyeleriyle açılış kurdelesini keserken, seyirciler arasındaki işitme engelli bir vatandaşı da kürsüye davet etti. Erdoğan, açılışı vatandaşla birlikte gerçekleştirdi.
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldızın kızı Habibe Reyyan ile bir süre sohbet eden Erdoğan, kardan yapılan heykellerin önünde yaşlı bir kayakçıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     -Şubat ataması diye bir şey yok-
    
     Başbakan Erdoğan, tören sırasında Şubat ataması bekliyoruz diye kendisine seslenen bir vatandaşla ilgilenmesi için AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaşı görevlendirdi.
     Tören alanından ayrılırken vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, aynı kişinin öğretmen atamalarıyla ilgili soru sorması üzerine, Ben sizi aldatan olmayacağım. Şimdi sizler şu anda öğretmen olmuşsanız, mesleğin içindeyseniz, bunlardan dolayı, eş durumuna ilişkin Şubat tayinleriyle ilgili açıklamayı yaptık. Öğretmenliğe adım atmamış olanlarla ilgili atılmış adımımız yok, böyle bir şey şu anda speküle ediliyor. Tekrar imtihanlara girin, hakkınızı kazanın. Şubat ataması diye bir şey yok, sizi aldatmayalım. Ağustosta atama yapacağız ama kazanan için yapacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Hasan Öymez/Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Erciyes Kayak Merkezi ve bazı tesislerin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER