Erdemlide Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği

Erdemlide Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği


MERSİN (A.A) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Ahmet Kıdeyş, okullarında yatılı kalan ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik Denizimi tanıyorum ve koruyorum konulu etkinlik düzenlediklerini bildirdi.
     Kıdeyş, ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurulma aşamasındaki Mersin Çocuk Üniversitesi oluşumu içerisinde TÜBİTAK destekli projeyle çocuklara uygulamalı deniz bilimi eğitimi verecek.
     24-28 Eylül tarihlerinde Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen ve TRT Sualtı Fotoğraf Sanatçısı Tahsin Ceylanın da katılımlarıyla ODTÜ, Deniz Bilimleri Enstitüsünün Erdemli yerleşkesinde düzenlenecek etkinliğin ardından Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezinde fotoğraf sergisi düzenlenecek.
     Kıdeyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan son araştırmalara göre denizlerin kalitesinde ve deniz canlılarının çeşitliliğinde azalmaların yaşandığına dikkati çekti.
     Bazı canlı türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Kıdeyş, deniz kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması ve korunması için 8 bin kilometreden fazla sahil şeridine sahip olan Türkiyede üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirerek denizlerin korunmasına katkı sağlamak istediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide Denizimi tanıyorum ve koruyorum etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER