Erdemlide geleneksel çocuk oyunları

Erdemlide geleneksel çocuk oyunları yarışmalarının finali yapıldı


MERSİN (A.A) - Erdemlide bu yıl 2incisi Erdemli geleneksel çocuk oyunları yarışmaları, final müsabakalarıyla sona erdi.
     Oyunlarda birinciliği Sultan Akın İlkokulu, ikinciliği Turgut Özal İlkokulu, üçüncülüğü ise Atatürk İlkokulu elde etti. Sultan Akın İlkokulu Erdemliyi Geleneksel Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması bakımından bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirterek "Kentlerin hızlı gelişiminde çocuk oyunlarımız kaybolup unutuluyor. Bu oyunlar hep bizim toplumumuz için zenginlik hem de dünya kültürleri açısından zenginlik. Çocuk oyunlarımızın modern şartlara uyarlanarak gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Katılan tüm okulları kutlarken birinci gelen okulumuzu da tebrik ediyorum dedi.
     Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, 27-31 Mayıs tarihlerinde 2ncisi düzenlenecek Geleneksel Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonasına 10 ilden 135 öğrenci, 20 ulusal çocuk oyunları hakemi ve Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu yetkilerinin geleceğini söyledi.
     2013 Akdeniz Oyunları simgesi olan karetta da ödül törenine katılarak dereceye giren okulların kupalarını verdi, mendil kapmaca ve sek sek oyunlarında da ebe olarak görev aldı.
     Dereceye giren okullar kupa ve ödüllerini Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Kelebekin elinden aldı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide geleneksel çocuk oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER