Erdemli Belediyesinin sinekle mücadelesi

Erdemli Belediyesinin sinekle mücadelesi 12 ay devam ediyor


MERSİN (A.A) - Erdemli Belediyesinin 12 aya yaydığı sinekle mücadele çerçevesinde başarılı sonuçlar alındığı bildirildi.
     Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak yılın 12 ayında sinekle mücadele ettiklerini ve bunda da Akdeniz bölgesinin en başarılı belediyelerinden birisi olduklarını vurguladı.
     Mersin merkez başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde sinekle mücadele konusunda sıkıntılar çektiği bildirilirken, Erdemlinin son yıllarda büyük başarı sağladığını ifade eden Tollu, sinekle mücadele konusunda son derece hassas olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Sinekle mücadele normal şartlarda 12 ay yapılır. Sadece yaz aylarına sıkıştırılmaz. İşin sırrı burada. Yaz aylarında sisleme tekniğiyle araçlarla ilaç püskürtülür. Bunun haricinde 12 ay boyunca taban çalışması yapılır. Yani sineği yuvasında kurutma mücadelesi. Sineği üreyebileceği her yeri Erdemli genelinde didik didik edip, mücadele ediyoruz. Bu çerçevede sineği büyümeden yok etmiş oluyoruz ve aynı zamanda bu yerler temizlenmek suretiyle de bir daha o bölgede sinek üremiyor. Yaz aylarında da taban çalışması devam ederken, aynı zamanda da sisleme tekniğiyle mücadelemiz devam ediyor. Belediyemiz araçları otomatik makinelerle yaz ayları boyunca devamlı surette ilaçlama yapıyor. Tüm bunların sonucunda da sinekle mücadelede başarı kaçınılmaz oluyor.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemli Belediyesinin sinekle mücadelesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER