ERÜye Malavi ve Burkina Fasodan öğrenci

ERÜye Malavi ve Burkina Fasodan öğrenci -ÖSYM tarafından yapılan YÖS sonucu ERÜye, aralarında Malavi, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Zambiya ve Ginenin de bulunduğu 31 ülkeden 144 öğrenci kayıt hakkı kazandı


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesine (ERÜ), ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonucu aralarında Afrika ülkeleri Malavi, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Zambiya ve Ginenin de bulunduğu 31 ülkeden 144 öğrenci kayıt hakkı kazandı.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ÖSYM tarafından yapılan YÖS sonucu başarılı olan öğrenciler, aldıkları puana göre çeşitli üniversitelere yerleştiriliyor.
     2012 YÖS sonuçlarına göre aralarında Malavi, Burkina Faso, Uganda, Kenya, Zambiya, Gine, Moğolistan, Suriye, Çad, Endonezya, Güney Kore, Ürdün ve İranın da bulunduğu 31 ülkeden toplam 144 öğrenci, 2012-2013 eğitim döneminde ERÜye kayıt hakkı kazandı.
     Daha çok iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve fen fakültelerine yerleştirilen yabancı öğrenciler, yerleştirildikleri bölümlere 3-7 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler.
     ERÜye Türk Cumhuriyetleri Sınavı sonucunda da yaklaşık 322 öğrenci yerleştirilecek. Bu öğrencilerin kayıt tarihleri ise daha sonra açıklanacak.
     Son 9 yılda yaklaşık 599 yabancı öğrenciye lisans eğitiminin verildiği ERÜde, halen 623 yabancı öğrenci çeşitli fakülte ve yüksek okullarda eğitim görüyor.
     Bu öğrencilerden 254ü Milli Eğitim Bakanlığının, 369u da kendi ülkelerinin bursuyla eğitimlerini sürdürüyor.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ERÜye Malavi ve Burkina Fasodan öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER