ERÜ Mekatronik Günü

ERÜ Mekatronik Günü -Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen robotların gösterisi, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi


KAYSERİ (A.A) - Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen robotların gösterisi, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.
     Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan Şefi Osman Yücel, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Mekatronik Günü programında, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
     Velilerin otomotiv ile otomasyonu birbirine karıştırdıklarını ifade eden Yücel, öğrencilerin bölümlerine geldiklerinde otomotiv eğitimi alacaklarını sandıklarını söyledi.
     Yücel, mekatroniğin sadece mekanik ve elektronik demek olmadığına dikkati çekerek, geliştirilen ürünlerin verimli çalıştırılabilmesi için iyi bir de yazılım gerekli olduğunu anlattı.
     Osman Yücel, öğrencileri tarafından geliştirilen ve ses komutlarıyla da çalıştırılabilen kaynak maskesini, Hidrolik-Pnömatik Atölyesi Şefi Yalçın Bulut Roborkestrayı tanıttı.
     Toplantının ardından, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı öğrencileri tarafından geliştirilen Sumo, Başizci, Yavrukurt, Çizgi İzleyen, Hasta Bakıcı robotların gösterileri mühendislik öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber ERÜ Mekatronik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER