Erzincanda kebapçının ağaç sevgisi

Erzincanda kebapçının ağaç sevgisi -Üzümlü ilçesinde lokanta yaptıracağı alanda bulunan 3 çam ağacını kesmek yerine lokantanın içerisinden geçirerek koruyan işletmeci, ağaç sevgisiyle örnek oluyor


ERZİNCAN (A.A) - Yakup Bakar - Üzümlü ilçesinde lokanta yaptıracağı alanda bulunan 3 çam ağacını kesmek yerine lokantanın içerisinden geçirerek koruyan işletmeci, ağaç sevgisiyle örnek oluyor.
     Lokantanın sahibi Ali Başgöl (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 19 yıldır kebapçılık yaptığını, Üzümlü Belediyesinden kiraladığı alana 47 metrekarelik yeni bir lokanta yaptırmak istediğini söyledi.
     Lokanta yapacağı alanda yaklaşık 50 yıllık oldukları bildirilen 3 çam ağacı bulunduğunu ifade eden Başgöl, ağaçları kesmeyip, onlarla birlikte kurabileceği bir işletme için proje hazırlattırdığını belirtti.
     Başgöl, hazırlanan proje sayesinde yaklaşık 100 bin liralık harcamayla hem ağaçları koruduğunu hem de yeni iş yerine kavuştuğunu anlattı. Lokantaya gelen müşterilerin ağaçlara ilgi gösterdiğini ve kendisini kutladığını dile getiren Başgöl, ağaçların işletmeye farklı bir hava kattığını kaydetti.
     Ağaçlardan ikisinin iş yerinin içerisinden birinin de dışarıda çatının içerisinden geçtiğini belirten Başgöl, ağaçların önüne farklı bir görüntü oluşturması için LCD televizyon yerleştirdiğini bildirdi.
     Müşterilerden Ahmet Akkaş, ağaçların kesilmeyerek bu şekilde korunmasının örnek bir davranış olduğunu ifade ederek, Daha önce içerisinden ağaç geçen bir yer görmedim. Ustamızın böyle düşünmesi çok güzel dedi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Erzincanda kebapçının ağaç sevgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER