Erzincan depreminin 21. yılı

Erzincan depreminin 21. yılı -Terzibaba Mezarlığında anma töreni düzenlendi


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda 13 Mart 1992 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler, düzenlenen törenle anıldı.
     Depremin 21. yılı dolayısıyla Terzibaba Mezarlığında düzenlenen anma töreninde, dualar okundu. Protokol üyeleri, depremde yaşamını yitirenler anısına mezarlığa yaptırılan anıta ve ölenlerin kabrine karanfil bıraktı.
     Törende, depremde ölenlerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Depremde 20 yaşındaki oğlu Ömeri kaybeden Ayten Dabağ, Allah, kimseye böyle bir acı vermesin dedi.
     Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, Deprem, ülkemizin bir gerçeği ve bu gerçeği en yakından hisseden illerin başında geliyoruz. 1939 ve 1992 depremi, bu ilde birçok cana mal oldu diye konuştu.
     Depreme hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şunları söyledi:
     Erzincanda bunu nispeten başarmış durumdayız. Türkiyenin imarı en düzgün illerden biriyiz. Ancak depremle ilgili eksikliklerimiz yok diyemeyiz. Yerel yönetimden genel yönetime kadar bütün birimlerin bu işe kararlılıkla devam etmesi gerekiyor. Verilen her taviz, geriye Allah muhafaza can kaybı olarak geri dönüyor. Artık bu acıları yaşamak istemiyoruz.
     Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise binaların depreme dayanıklı inşa edilmesinin önemini vurguladı. Erzincanda 1939 ve 1992 yılında meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet dileyen Çakır, Yüreklerimizi burkan, içimizi acıtan ve bununla birlikte bir muhasebe içerisine girmiş olduğumuz depremin yıl dönümü dedi.
     Anma törenine, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman da katıldı.
     Erzincanda 13 Mart 1992de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, 653 kişi hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzincan depreminin 21. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER