Erzincan Emniyet Müdürlüğünden siber dolandırıcılık uyarısı

Erzincan Emniyet Müdürlüğünden siber dolandırıcılık uyarısı


ERZİNCAN (A.A) - Erzincan Emniyet Müdürlüğü, virüsle kilitledikleri bilgisayarların yeniden kullanılabilmesi için para isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.
     Erzincan Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların yanı sıra son günlerde sanal alem üzerinden de vatandaşların mağdur edildiği ifade edildi.
     Açıklamada, Sanal dolandırıcılar, Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü adı altında gönderdikleri e-mailleri açan kişilerin bilgisayarını kilitleyerek, şantaj yoluyla para talep etmektedirler denildi.
     İhbarlar üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İncelemede, sanal dolandırıcıların, çeşitli internet sitelerinden zararlı bir yazılım (virüs-trojan) yoluyla internet kullanıcılarının bilgisayarlarına erişimlerini kilitleyerek ve teşkilatımıza ait logoyu kullanarak para talep ettiği tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde, zararlı yazılım, herhangi bir bilgisayara bulaştığında normal masaüstünün yerine bilgisayarınız kilitlendi şeklinde yasa dışı aktivitelerde bulunduğunu belirten uyarı verir ve bilgisayar kilidinin açılması, cezai kovuşturmanın önlenmesi için 200 Türk lirası ödeme yapılmadan açılmayacağı yazmaktadır. Ayrıca Türk polisi logosu ve Türk Polisi Siber Suç Mücadele Bölümü ibaresi kullanılarak yapılan dolandırıcılıktaki inandırıcılık arttırılmak istenmektedir. Bilinmelidir ki Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı birimlerin böyle bir uygulaması bulunmamaktadır.
     Açıklamada, bilgisayarına virüs yerleşen vatandaşlara, başka kişilerin hesabına kesinlikle para yatırmamaları, kimlik bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini kimseyle paylaşmamaları, 155 Polis İmdat Hattını arayarak Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personelinden destek almaları, güvenilir olmayan internet sitelerine girmemeleri, tanımadıkları kişilerden gelen mesajlara dikkat etmemeleri ve mesajları açmamaları önerildi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzincan Emniyet Müdürlüğünden siber dolandırıcılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER