Erzurumda BİMER ve Alo 150 Eğitim

Erzurumda BİMER ve Alo 150 Eğitim Programı -Vali Öztürk: Devletten talep edilen isteğin sonucunda neler yapıldığı BİMER sayesinde takip edilmekte, böylece vatandaşın devlete olan güveni de artmaktadır (Fotoğraflı-Görünt


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Devletten talep edilen isteğin sonucunda neler yapıldığı BİMER sayesinde takip edilmekte, böylece vatandaşın devlete olan güveni de artmaktadır dedi.
     Vali Öztürk, Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde düzenlediği BİMER ve Alo 150 Eğitim Programının açılışında yaptığı konuşmada, BİMERin devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü haline dönüştüğünü söyledi. BİMERin başarıyla uygulanan bir haberleşme ağı olduğuna dikkati çeken Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:
     Yaklaşık 7-8 yıldır ülkemizde başarıyla uygulanan BİMERde, ilk başlarda çok açık sonuçları öngörülen bir şey olmadı. Fakat sonradan gördük ki milletimiz buna çok alışmış, devletimiz ise halkın isteklerini yerine getirmekte çok istekli ve arzuluymuş. Valilik, yerel yönetimler, hizmet verdiği tarihten bugüne kadar BİMERe gelen talepleri, istekleri yerine getirerek, halkın isteklerini sorunlarını nasıl çözebilirim çabasında oldu. Bunun da başarıyla uygulandığına inanıyorum.
     BİMER sayesinde vatandaşın dilekçe hakkını benimsediğini, devletin ise yapılan işin takibini kolaylıkla sağladığını belirten Öztürk, vatandaşların taleplerinin sonuçlarından haberdar olmasının da ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Vatandaşın devletten niyetini, isteğini, talebini bildirmesi çağdaş yönetim bakımından çok önemlidir. Devletten talep edilen isteğin sonucunda neler yapıldığı BİMER sayesinde takip edilmekte ve böylece vatandaşın devlete olan güveni de artmaktadır. Burada verilecek eğitimler sayesinde gelecekte karşılaşılacak olası aksaklıkların önüne geçileceğine inanıyorum.
     Konuşmaların ardından katılımcılara, halkla ilişkiler ve iletişim, protokol kuralları, ilgili mevzuatlar ve uygulama, ihbar ve şikayetlerde uygulanan esaslar konularında eğitim verildi.
     Kentte 2 gün sürecek eğitim programına, Erzurumun yanı sıra Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Bayburt ve Gümüşhaneden gelen basın-yayın müşavirleri, yazı işleri müdürleri, BİMER koordinatörleri olmak üzere 223 kamu çalışanı katıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda BİMER ve Alo 150 Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER