Erzurumda Çocuk Oyunları semineri

Erzurumda Çocuk Oyunları semineri -Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Yellikaya: Türkiye Yazarlar Birliği ile yaptığımız protokolle ülke genelinde bir derleme yaptık. Derleme çalışmasında bize 3


ERZURUM (A.A) - Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya, Türkiye Yazarlar Birliği ile yaptığımız protokolle ülke genelinde bir derleme yaptık. Derleme çalışmasında bize 3 binin üzerinde oyun geldi. Çalışmalarımız sonucunda 387 oyunumuz olduğu ortaya çıktı dedi.
     Yellikaya, Erzurum Emel Çatal Anadolu Lisesinde düzenlenen Çocuk Oyunları konulu seminerde yaptığı konuşmada, federasyonlarının 5 Mart 2009 tarihinde Kayseri merkezli kurulduğunu söyledi. Çocuk oyunları kapsamında şehirleşme ve sosyalleşme sürecini önemsediklerini belirten Yellikaya, Türkiyede sosyalleşmenin şehirleşme kadar hızlı gelişmediğini ifade etti.
     Sosyalleşmenin içerisinde çocukların yer almadığını savunan Yellikaya, İnternet konusu çocukları büyük bir yıkıma götürmektedir. İnternet çocukları hem toplumsal olarak değişim hem de sonuç itibarıyla tahmin edemediğimiz şeylere götürmektedir. Çocuklar sosyal sitelere girdiği zaman dünyanın en ötesindeki kişilerle yakın ilişkiler kurarken, aslında çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır dedi.
     Federasyonlarının amacının çocukların oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmak olduğunu ifade eden Yellikaya, şöyle devam etti:
     Çocukların oyunları konusunda araştırma yaptık. Bu oyunlarla ilgili üniversitelerde birimle oluşturulmamış. Oyunun içeriği ve niteliği konusuna girilmemiş. İsimler üzerinde derleme yapılmış. Türkiye Yazarlar Birliği ile yaptığımız protokolle ülke genelinde bir derleme yaptık. Derleme çalışmasında bize 3 binin üzerinde oyun geldi. Çalışmalarımız sonucunda 387 oyunumuz olduğu ortaya çıktı.
     Oyunlardan çelik çomağın 21 değişik çeşidinin bulunduğuna dikkati çeken Yellikaya, şunları kaydetti:
     Biz bu oyunları güncelleştirdik. Güncelleştirdiğimiz bu oyunların icrasını yaptık ve ülke genelinde bu işin organizasyonunu yapmaya başladık. Yaygınlığı yeteri kadar oluşan oyunları federasyonlaştırdık. Federasyonlaştırdığımız oyunların artık dünya şampiyonası yapılabilecek yeterliliğe sahip materyal ve içeriği oluşmuş durumda. Bu oyunların içerisinde mendil kapmaca, seksek, birdirbir ve çelik çomak oyunlarımız federasyonlaştırıldı ve daha 15 kadar oyun yazıldı ve güncelleştirildi. Bu oyunlarımızın aynı zamanda telif hakları da alındı.
     Seminerde katılımcılara çelik çomak oyunu uygulamalı olarak gösterildi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda Çocuk Oyunları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER