Erzurumda Kore Kültür Günleri

Erzurumda Kore Kültür Günleri -Etkinlikler kapsamında Koreli konuklar, üniversite öğrencilerine seramik yapımını gösterdi


ERZURUM (A.A) - Güney Kore Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Kore Kültür Günleri kapsamında Koreli konuklar, üniversite öğrencilerine seramik yapımını gösterdi.
     Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen etkinlikte Hacette Üniversitesi Öğretim Üyesi Kim Yong Moon, üniversite öğrencileri ile ziyaretçilere seramik yapımını öğreterek, Kore sanatı hakkında bilgi verdi.
     Moon, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hacette Üniversitesinde Türk öğrencilerine seramik sanatını öğrettiğini belirterek, Türkiye ile Kore kültürünün birbirine çok benzediğini söyledi.
     Erzurumda devam eden Kore Kültür Günlükleri kapsamında Kore kültürünü tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Moon, Seramik, Koreye özgü bir sanattır. Korenin çok eski tarihlerinden buyana seramik sanatını görebilirsiniz. Türkiyede de seramik sanatını gördüm. Türkiyede ve Korede yapılan seramik sanatı birbirine çok benziyor. Bizim kültürümüzde seramik çok yaygındır dedi.
     Türkiye ile Kore arasında seramik sanatı bakımında bir benzerlik olduğunun altını çizen Moon, Burada seramik yaparak, kültürümüz, sanatımız hakkında bilgi vermeye çalışıyoruz. Konuklarımız da seramik yapımında deneyim kazanıyor dedi.
     Kore Kültür Günleri, Güney Kore Büyükelçisi Sang Kyu Leenin de katılımıyla yarın devam edecek.
     Bu arada, etkili olan yağmur nedeniyle Yakutiye Kent Meydanında yapılması planlanan Kore Çayhanesi gösterisi iptal edildi.
     (AYZ-AKS)
<< Önceki Haber Erzurumda Kore Kültür Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER