Erzurumda buz salonlarının kapısı turistlere açılacak

Erzurumda buz salonlarının kapısı turistlere açılacak -Kente kayak yapmaya gelen yerli ve yabancı turistlere, buz pateni, buz hokeyi ve curling gibi sporları yapma imkanı sunulacak -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar:


ERZURUM (A.A) - Sagip Sezginer - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Palandöken Kayak Merkezinde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin işbirliğiyle kente kayak yapmaya gelen yerli ve yabancı turistlere buz pateni, buz hokeyi ve curling gibi sporları yapma imkanı sunulacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz sporlarının Türkiyede 25 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen son yıllarda önemli gelişme kaydettiğini söyledi.
     Erzurumda özellikle son 6-7 yıl içerisinde bu alanda önemli mesafe katettiklerini belirten Çintimar, buz sporlarının tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
     Yeni sezon için hazırlıklarının devam ettiğini, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını anlatan Çintimar, şöyle devam etti:
     Zaten kar yağdı. İnşallah Palandöken, Kandilli ve Konaklıda da hava sıcaklığının eksi 5 dereceye düşmesiyle hem doğal kar yağışı hem de suni kar yapımıyla alakalı işlemlerimiz ve bütün bakımlar tamamlanacak. Yeni sezona her şeyiyle hazırız. Kar yağar yağmaz üç kayak merkezimizde kayakla ilgili turizm ve yarışmalar anlamında ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacağız.
    
     -Turistlere buz sporları yaptıracağız-
    
     Çintimar, kente gelen turistlerin kayağın yanı sıra buz sporları yapması yönünde çalışmaları bulunduğunu belirterek, Bu yıl otellerimizle bir çalışma yaptık. Şehrimize gelen turistlere buz sporları da yaptıracağız dedi.
     Turizm işletmeleriyle bu konuda görüştüklerini anlatan Çintimar, Otellerine gelen müşterileri akşam saat 18.00den sonra buz pateni salonlarımıza götürerek hem buraların tanıtımını yapacağız hem de onların buz sporları yapmalarını sağlayacağız. Erzurum ve ülkemiz adına önemli bir çalışma olacak diye konuştu.
     Okullarda curligin tanıtımına yönelik çalışmalar da yaptıklarını anlatan Çintimar, şunları kaydetti:
     Hem gençlik merkezlerimiz hem de gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü olarak bu anlamda okullarda birebir tanıtımlar, sunumlar yaparak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz Erzurumda buz üzerinde patenle kaymayan, Palandökende kayak yapmayan, salonlarda curling oynamayan gencin kalmamasıdır. Bunun için de ev hanımlarını, bütün yaşlıları, kendini genç hisseden, spor yapmaya ihtiyacı olduğunu düşünen herkesi salonlarımıza bekliyoruz.
    
     -Yeni sezon için hazırlıkları tamamladık-
    
     Palandöken Dağında faaliyet gösteren Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca da yeni sezon için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, bu yıl kızak pistini de hizmete sokacaklarını söyledi.
     Pist ve telesiyejlerin tadilat ve onarımdan geçirildiğini ifade eden Akca, şunları kaydetti:
     Bu yıl ilk kez bir uygulama yapacağız. Palandöken Kayak Merkezinde faaliyet gösteren oteller olarak turlar düzenleyeceğiz. Kayak merkezimize gelen turistlere kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdireceğiz. Konuklarımız, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan buz salonlarında da spor yapabilecekler. Erzurumu tercih eden konuklarımız sadece kayak yapmayacak. Curling, buz pateni ve buz hokeyi de yapacak.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda buz salonlarının kapısı turistlere açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER