Erzurumda taşeron işçiler bir çatı

Erzurumda taşeron işçiler bir çatı altında toplanacak


ERZURUM (A.A) - Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Erzurum Şube Başkanı Lokman Çolak, kentte kamu kurumlarında çalışan 7 bin taşeron işçinin bulunduğunu belirterek, hepsini bir çatı altında toplayacaklarını bildirdi.
     Çolak, Başkan Yardımcısı Zekai Özer ve Genel Sekreter Ekrem Kaya ile Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengizi ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
     Derneğin yapılanma süreci hakkında bilgi veren Çolak, Erzurumda kamu kurum ve kuruluşlarında 7 bin taşeron çalışan olduğuna dikkati çekerek, öncelikli hedeflerinin 500 üyesi bulunan derneğin üye sayısını artırmak olduğunu vurguladı.
     Taşeron çalışanların gündemde olan özlük haklarının düzenlenmesi noktasında, gerekli kamuoyunu oluşturmayı ve hak aramayı hedeflediklerinin altını çizen Çolak, Erzurumdaki tüm taşeron çalışanları derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Cengiz de yeni oluşturulan taşeron işçiler derneğinin bir yapılanma içerisine girmesinin ve çalışanın haklarını aramaya yönelik girişimlerinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
     Hükümetin gündeminde taşeron işçilerle ilgili bir yasal düzenleme olduğunu hatırlatan Cengiz, bu sürece katkıda bulunmak, taşeron çalışanlarının haklarını savunmak adına atılmış olan bu adımı desteklediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda taşeron işçiler bir çatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER