Erzurumdaki metan gazından zehirlenme

Erzurumdaki metan gazından zehirlenme -Yakutiye ilçesinde altyapı çalışması sırasında metan gazından etkilenmesi sonucu tedavi altına alınan ve durumu ağır olan 2 işçiden 1i Ankaraya diğeri ise Trabzona sevk edildi


ERZURUM (A.A) - Yakutiye ilçesinde Vakıflar İş Merkezinin altyapı çalışması sırasında metan gazından etkilenmesi sonucu tedavi altına alınan ve durumu ağır olan 2 işçiden 1i Ankaraya, diğeri ise Trabzona sevk edildi.
     Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çaykara Caddesi üzerinde, Çaykara İş Merkezinin yan tarafında yapılan kanalizasyon borusu inşaatında, kanal içerisinde çalışan 4 işçinin, biriken metan gazı nedeniyle baygınlık geçirerek kanal içerisinde mahsur kaldıkları belirtildi.
     Olay yerine hızlı bir şekilde Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, itfaiye, 112 Acil Servis ve doğalgaz ekiplerinin sevk edildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Ekiplerin çalışması sonucu ilk etapta 2 işçi, daha sonra ise diğer 2 işçi sağ olarak çıkarılmıştır. İşçilerden Kahramanmaraşın Göksun nüfusuna kayıtlı Ömer Keleş (19) hastanede hayatını kaybetmiştir. Olayda metan gazından zehirlenen Osmaniye doğumlu Aytekin Dursun Çakmak (19) şuuru açık şekilde ambulansla Trabzona sevk edilmiştir. Hatayın Erzin nüfusuna kayıtlı Emrah Kundakçı (18) ise ambulans uçakla gece saat 04.52de Ankaraya sevk edilmiştir. Her iki işçinin de hayati tehlikesi bulunmaktadır. Osmaniye doğumlu Kenan Özdere (33) hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilmiştir.
     Açıklamada, olay sırasında metan gazından etkilenmesi sonucu hastaneye götürülen Osmaniye doğumlu Halil İbrahim Çakmakın da (31) ilk müdahalenin ardından taburcu edildiği belirtildi.
     İşçilerin kurtarma çalışmalarını yürüten Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinden Tahsin Efe, Onur Özkan, Kürsad Polat, Zafer Kalçık, Mehmet Kayacık ve Hikmet Bartanın da metan gazından etkilendiği, ancak hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki metan gazından zehirlenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER