Erzurumdaki suç örgütüne yönelik operasyon

Erzurumdaki suç örgütüne yönelik operasyon


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), Erzurumda yerel bir televizyon kanalının sahibinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.
     Gazetecilik mesleği adına yaşananların son derece üzücü olduğu belirtilen açıklamada, gelişmelerin ibret ve şaşkınlıkla izlendiği ifade edildi. Erzurumda, 1876lı yıllarda başlayan basın geleneğinin büyük bir özveri ve başarıyla sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:
     Bu kentten yetişen gazeteciler, bugün yaygın medyamızın önemli kurumlarında başarıyla görev yapmakta, örnek kişilikleriyle toplumumuzda saygın yer edinmişlerdir. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti olarak bugüne kadar Basın meslek ilkeleri ve meslek ahlakının korunmasında, uygulanmasında hassasiyetimizi hep gösterdik. Gazeteciliğin mevzuubahis konularla anılmasını onur kırıcı bulmakta ve birtakım kişiler tarafından amacı dışında kullanılmasını asla kabul etmemekteyiz.
     Gazetecilik mesleğinin birinci ilkesinin kamuoyunu aydınlatmak olduğu vurgulanan açıklamada, Kendisi gibi mesleği de aydınlatmak olan gazetecilerin karanlık ve kirli hiçbir işi ve ilişkisi olamaz. Meslek adına büyük üzüntü duyduğumuz iddialar ümit ediyoruz ki yalnızca iddia olarak kalır. Yine ümit ediyoruz ki, yaşanan olaylardan gazetecilik mesleği yara almadan sonuçlanır. Bağımsızlığına, gücüne son derece inandığımız ve büyük güven duyduğumuz yargı elbette ki gereğini yapacaktır. Ortada bir suç varsa, suçlunun ayıklanması ve en şiddetli cezanın ivedilikle verilmesi en büyük temennimizdir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumdaki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER