Erzurumun kurtuluşunun 95. yıl dönümü

Erzurumun kurtuluşunun 95. yıl dönümü -Vali Sebahattin Öztürk: Önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir


ERZURUM (A.A) - Vali Sebahattin Öztürk, Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Vali Öztürk, mesajında, tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu belirterek, ülkenin ve bölgenin düşman işgalinden kurtuluşu olan bugünlerin aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlar olduğunu ifade etti.
     Bu tarihin ayın zamanda Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemli ve tarihe not düşülecek nitelikte olduğunun altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:
     Bu sene Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılını idrak etmekteyiz. Bu kutlamalar hemen hemen ülkemizin her ilinde gerçekleştirilmektedir. Burada önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Yarınlar için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yenidünyaya çok iyi hazırlamalıyız. Zira bilindiği gibi artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır.
     Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan millet sevgimizin farkında olmalıyız diyen Öztürk, dünyanın göz bebeğinin Türkiye, Türkiyenin göz bebeğinin ise Erzurum olduğunu vurguladı.
     Vali Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşının, Cumhuriyete giden yolun en önemli kilometre taşlarında birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919da Erzurum Kongresini burada gerçekleştirmiş, kurtuluşa ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918de kurtarılan Erzurumdan geçmiştir. Tarihten önemli dersler çıkaran Erzurum, bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yerde olma noktasında önemli adımlar atmıştır. Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa, ülkemiz ve Erzurumda önemli atılımlar gerçekleştirilmiş, ilimiz, çağdaş, dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumun kurtuluşunun 95. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER