Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hınıslıoğlu: -Ovit Tüneli Projesi ile Erzurum denize Rize araziye kavuşacak


ERZURUM (A.A) - Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Ovit Tüneli projesiyle Erzurumun denize, Rizenin araziye kavuşacağını ifade etti.
     Hınıslıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolunu İkizdereden İspire ve Erzuruma bağlayacak önemli ulaşım güzergahı olan Ovit Tüneli Projesini dünyanın kuzey yarım küresiyle, güney yarım küresini bağlayan kanal olarak nitelendirdi.
     Projeyle Erzurumun deniz yoluyla dünyaya açılacağını belirten Hınıslıoğlu, şunları kaydetti:
     Ovit Tüneli Projesi ile Erzurum denize, Rize araziye kavuşacak. Erzurumda deniz yoluyla ticaret ve sanayi sektörlerini önemli bir ivme kaydedecek. Rize ise daha önceden Erzurumun Oltu, İspir gibi ilçelerinden fasulye ve tarım ürünü satın alan bir şehirdi. Rize bu ihtiyaçlarını artık kısa bir yol kat ederek sağlayacak. Rizeden gelecek üretici Erzurumdan toprak satın alma imkanı bulacak ve ekonomik anlamda önemli bir sirkülasyon sağlanacak. Projenin bir diğer yararı da malın minimum sürede ve düşük maliyetle ulaştırılmasıdır. Bu durum günümüz ticari hayatında en önemli bir rekabet unsurudur.
     Hınıslıoğlu, Rize ve Erzurumun Ovit Tüneli projesiyle gelişme trendi bakımından önde gelen iller arasında yer alacağını hatırlatarak, projenin kentlerin sosyo ekonomik performansını artıracağını ifade etti.
     Projenin bölge bazında da önemli gelişmeler sağlayacağını belirten Hınıslıoğlu, istihdamın artacağını ve göç olgusunun azalacağını ifade etti.
     Dünya üretiminin giderek Asya merkezine kayması nedeniyle, tarihi ipek yolunun canlandırılmasının gündeme geldiğini belirten Hınıslıoğlu, Rize, Erzurum ve Güneydoğu bağlantılı yolun tarihi ipek yolu açısından önemli bir yere sahip olduğunu anımsattı.
     Hınıslıoğlu, Ovit Tüneli projesini hayata geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğana teşekkür ederek, hükümetin doğuyla batı arasındaki kalkınmışlık farkının giderilmesi konusunda önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.
     (GZ-AKS)
<< Önceki Haber Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER