ESAFEDden konfederasyonlaşmaya onay çıktı

ESAFEDden konfederasyonlaşmaya onay çıktı


İZMİR (A.A) - Ege Uluslararası Sağlık Federasyonunun (ESAFED), benzer federasyonlarla konfederasyon çatı altında bir araya gelmeye onay verdiği bildirildi.
     ESAFEDden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek merkezinde biraraya gelen federasyon üyesi derneklerin oy birliğiyle alınan kararla, ESAFED, Türkiye genelindeki kardeş federasyonlarla tek çatı altında bir araya gelecek.
     ESAFED Başkan Vekili Haluk Şener Özpolat, Marmara Sağlık Federasyonu (MASFED), Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF), Uluslararası Doğu Sağlık Federasyonu (UDOSAF) ve Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) ile konfederasyon çatısı altında bir araya gelmek için çalışma başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu yeni sürecin temel amacı, insan gücü ve maddi gücü yüksek bir yardım altyapısını oluşturmak, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla daha da yakın ve sıkı işbirliği içerisinde, daha büyük uluslararası projelere imza atmaktır. Yani aslında bu bir çatıdan ziyade, üzerinde daha yüksek binaların inşa edilebileceği geniş ve güçlü bir altyapı. Bu ülke insanının bizzat kendi emeğini işin içine katarak sivil gücü daha etkin hale getirmek için bu süreci başlattık. Dilerim muvaffak oluruz.
     ESAFEDe bağlı gönüllü hekim ve sağlıkçılar, şimdiye kadar Nijer, Nijerya, Çad, Orta Afrika, Gine Bisseau, Tanzanya, Kenya, Kamerun, Pakistan, Haiti, Somali, Sudan ve Yemen gibi ülkelerde faaliyet gösterdi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber ESAFEDden konfederasyonlaşmaya onay çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER