ESAFED Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı

ESAFED Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı -İzmir Valisi Kıraç: "İzmir için önemli bir proje olan EXPO 2020yi hep birlikte kazanacağız"


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İzmir için önemli bir proje olan EXPO 2020yi hep birlikte kazanacağız" dedi.
     Kıraç, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, EXPO 2020nin İzmire kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.
     EXPO 2020nin İzmir için amaç değil araç olduğunu ifade eden Kıraç, "İzmirin büyümesi ve kalkınması için çalışıyoruz. İzmirin yatırımları, EXPO 2020nin kazanılmasıyla hızlanacak" diye konuştu.
     İzmirin 8 bin 500 yıllık tarihe sahip bir kent olduğunu hatırlatan Kıraç, deprem kuşağındaki kentin yapı stokunun dönüştürülmesi konusunda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
     Teması sağlık olarak belirlenen EXPO 2020 çalışmalarında İzmirin önemli avantajı bulunduğuna dikkati çeken Kıraç, şöyle konuştu:
     "İzmir için önemli bir proje olan EXPO 2020yi hep birlikte kazanacağız. İzmir, üniversite hastaneleri, kamu hastaneleri, özel sağlık kuruluşları ile 10 milyon insana sağlık hizmeti sunan önemli bir merkez. Lobi faaliyetleri EXPO için çok önemli. Herkesi işin içine katarak yürütüyoruz. İzmirde 6 binin üzerinde sivil toplum kuruluşu var. ESAFEDin uluslararası alanda önemli çabaları bulunuyor. Türk insanının şefkatini başka ülkelere ulaştırıyorlar. Dünyaya uzanan sivil toplum kuruluşlarının destekleri çok önemli."
     Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan ise İzmirde bulunan üniversiteler olarak EXPO 2020nin kente kazandırılması için çalıştıklarını belirtti.
     ESAFED Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da sağlık alanında çeşitli ülkelere ulaşma imkanı bulduklarını belirtti.
     Hizmet götürdükleri tüm ülkelerde İzmirin EXPO 2020 adaylığı konusunda görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Sarsılmaz, "Hepsi bize oy vereceğini ve destek olacaklarını söyledi. Çalışmalarımız sürecek" dedi.
     Konuşmaların ardından Prof. Dr. Erdoğan ile Prof. Dr. Sarsılmaz, Vali Kıraça plaket verdi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber ESAFED Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER