Esenlerde ergenlik semineri

Esenlerde ergenlik semineri -Psikolog Osman Baş: Ergenler kendileri hakkında daha fazla düşünür, daha tartışmacı, idealist ve eleştirici olurlar


İSTANBUL (A.A) - Psikolog Osman Baş, ergenlik dönemindeki gençlerin psikolojilerinin farklı olduğunu belirterek, Ergenler kendileri hakkında daha fazla düşünür, daha tartışmacı, idealist ve eleştirici olurlar ifadelerini kullandı.
     Esenler Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin Aile Yaşam ve Danışma Merkezinde (ESAYDAM) yapılan Ergenlik Seminerinde konuşan psikolog Osman Baş, ergenlik döneminin en hızlı büyüme ve gelişme dönemi olduğunu belirtti.
     Baş, bu dönemde kızların, erkeklerden daha hızlı olgunlaştığını ve olgunlaşma dönemlerinin kişiden kişiye değiştiğini kaydederek, ailelerin ergenlik döneminde olan gençlere karşı daha sabırlı davranması gerektiğini vurguladı.
     Boy uzamasının ergenlik döneminin en önemli habercisi olduğunu aktaran psikolog Baş, Ergenler dokunulmaz gibidir. Kendileri hakkında daha fazla düşünür, daha tartışmacı, idealist ve eleştirici olurlar ifadelerini kullandı.
     Gençlerin ergenlik dönemlerinde kendileri ile ilgili konularda kontrolü ele geçirmek istediğini anlatan Baş, ailelere, Böyle durumlarda çocuklarınızla iletişimde kalın. Bunu yapabilmek için de onlarla yakın olmalısınız uyarısında bulundu.
     Baş, ergenlik dönemindekilerin, ailelerine daha eleştirel bakış açısıyla yaklaştığına dikkati çekerek, Şikayetlerin arttığı bu dönemde, kendini keşfeden çocuk bunu göstermek ister. Bu dönemde aileler ders çalışma ve başarı konusunda çocuklarına baskı kurmamalı. Bu tür yaklaşımlar, aile arasında çatışmalara neden olur ifadelerini kulladı.
     Seminere katılanların sorularını da cevaplayan psikolog Osman Baş, şunları aktardı:
     Ergenlik dönemini kriz dönemi olarak görmeyin ve bunu bir alarm niteliğinde değerlendirmeyin. Aksi halde iletişimde kopukluklar yaşanabilir. Bu dönemde çocuğu rahatlatmak, sorunlarını dikkate alıp yaşayacakları değişimleri önceden anlatmak çok önemli.
    
     Muhabir: İstanbul
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Esenlerde ergenlik semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER