ESİNKAP 6. Ar

ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarı -Eskişehir Bilecik Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Üstündağ: -Ar-Ge faaliyetlerinin yetersiz olduğu toplumların, taşeronluktan öteye gidemeyeceği yadsınamaz bir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Bilecik Kütahya (EBK) Seramik İş Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Üstündağ, Ar-Ge faaliyetlerinin yetersiz olduğu toplumların, taşeronluktan öteye gidemeyeceği yadsınamaz bir gerçektir dedi.
     Üstündağ, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Kongre Merkezinde Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen Eskişehir İli İnovasyon Stratejileri İçin Kapasite Oluşturma Projesi (ESİNKAP) 6. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin açılışındaki konuşmasında, araştırma ve geliştirme için kaynağa ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
     Ar-Genin kaynağını, üniversiteler ile kalifiye elemanların oluşturduğunu kaydeden Üstündağ, şöyle konuştu:
     Ar-Ge faaliyetlerinin yetersiz olduğu toplumların, taşeronluktan öteye gidemeyeceği yadsınamaz bir gerçektir. Bugün dünya üzerinde çok kalabalık olup, yeterli eğitim kalitesine ve kalifiye çalışana sahip olamayan ülkelerin durumu, bu ifadeyi destekleyici niteliktedir. Kağıt üstünde değil, gerçekten doğru eğitimden geçirilmiş kişiler ve bu yönde yapılacak düzenlemeler, farkındalık oluşturup kalıcı ilerlemeleri sağlayacaktır.
     ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir de ESİNKAP 6. Ar-Ge Proje Pazarının ana temasını seramik, cam ve pişmiş kil sektörlerinin oluşturduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Ar-Ge alanında henüz istenen yetkinliğe ulaşamamış olan iş dünyamız açısından proje pazarlarının, bu eksiklik ve zafiyeti gidermekte önemli rol oynadığına inanıyoruz. Bu tür etkinlikler vesilesiyle sanayicilerin, akademisyenlerin, araştırmacıların ve yatırımcıların karşılıklı ilgi ve ilişki oluşturmaları, birlikte çalışma imkanlarının artırılması öngörülmektedir. Bölgemizin ve ilimizin gelişmesinde Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve tasarım içeren projelerle daha fazla katma değer elde edeceği ve kişi başına geliri yükselteceği açıktır.
     AÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ise Ar-Ge Proje Pazarının, üniversite ile sanayiyi yakınlaştıracak etkinliklerden birisi olarak nitelendirerek, organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Açılış konuşmalarından sonra 3 ayrı salonda 6 oturum halinde 21 projenin sunumu yapıldı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER