Eşiyle aynı takside şoförlük yapıyor

Eşiyle aynı takside şoförlük yapıyor -Karamanlıda taksicilik yapan eşine yardım etmeye karar veren Yaşar Nazikler, ehliyetini aldıktan sonra 5 yıldır eşiyle dönüşümlü olarak taksicilik yapıyor


BURDUR (A.A) - Murat Çoban - Karamanlıda taksicilik yapan eşine yardım etmeye karar veren Yaşar Nazikler, ehliyetini aldıktan sonra 5 yıldır eşiyle dönüşümlü olarak taksicilik yapıyor.
     İlçede 1964 yılında başladığı taksicilikten 5 yıl önce emekli olan Sungur Naziklerin ardından işi, oğlu Süleyman Nazikler devraldı. Eşine taksicilikte yardım etmek isteyen Yaşar Nazikler (38) de kursa giderek ehliyet, SRC gibi gerekli belgeleri aldı. Daha sonra eşine yardım etmeye başlayan Yaşar Nazikler, zamanla taksiciliği eşiyle dönüşümlü olarak yapmaya başladı.
     İlçenin tek kadın taksicisi olan Yaşar Nazikler, özellikle kadınlardan oldukça talep görüyor.
     Yaşar Nazikler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayınpederinin ve eşinin mesleğinin taksicilik olduğunu belirterek, Kayınpederim bıraktıktan sonra işi devralan eşimin çok yoğun olduğunu görünce Ücretli şoför tutacağımıza ben bu işi yaparım dedim. Ehliyet ve diğer gerekli belgeleri aldım ve taksicilik yapmaya başladım dedi.
     İşini severek yaptığını vurgulayan Nazikler, evlenmeden önce babasının çiftçi olması sebebiyle traktör kullanmayı bildiğini, bu nedenle taksi şoförlüğünü kısa sürede kavradığını söyledi.
    
     -Ev işlerini de ihmal etmiyor-
    
     Şimdi otobüs bile kullanabildiğini anlatan Nazikler, Bir de minibüsümüz var. Zaman zaman minibüsü de kullanıyorum. Hatta Antalyaya, Denizliye bile yolcu götürdüğüm oluyor diye konuştu.
     Özellikle kadınların kendisini tercih ettiğini dile getiren Yaşar Nazikler, Kadınlar beni çok seviyor. İstedikleri zaman işlerini görüyorum. Saat kaç olursa olsun, işleri olduğunda beni arıyorlar. Bu işe gönül koydum, severek yapıyorum. Sadece kadınlar değil erkekler de şoförlüğümü beğeniyor diye konuştu.
     Yaşar Nazikler, ev işlerini de aksatmamaya çalıştığını, kızının da ev işlerinde kendisine yardımcı olduğunu kaydetti.
     Yaşar Naziklerin eşi Süleyman Nazikler de zaman zaman minibüs ile yolcu taşıdığını, bu nedenle takside başka birisinin daha çalışmasının gündeme geldiğini söyledi.
     Bunun üzerine eşinin taksicilik yapabileceğini söylediğini anlatan Nazikler, Bu işi yapabileceğini söyledi. Gerekli bütün belgeleri tamamladıktan sonra eşim de taksicilik yapmaya başladı. Eşimi daha çok kadın müşteriler tercih ediyor. Hatta o sırada başka bir yolcuyu götürüyorsa eşimin gelmesini bekliyorlar şeklinde konuştu.
     Bu konuda herkesten destek gördüklerini vurgulayan Nazikler, eşi hakkında bugüne kadar hiç şikayet duymadığını, herkesin eşinin şoförlüğünden memnun olduğunu söyledi.
     16 yaşındaki kızları Neriman Nazikler ise annesi ile gurur duyduğunu dile getirerek, Annem bölgedeki tek kadın taksici. İşini seviyor, biz de Onu çok seviyoruz, gurur duyuyoruz dedi.
     Yolcular da Yaşar Naziklerden memnun olduklarını ifade ettiler.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eşiyle aynı takside şoförlük yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER