Eski Adalet Bakanı Sungurlu:

Eski Adalet Bakanı Sungurlu: Özalın öldürüldüğüne inanmıyorum -Özalın ölümüne ilişkin davanın da beraat kararıyla sonuçlansın ve dedikodu kesilsin diye açıldığını düşünüyorum


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özalın öldürüldüğüne inanmadığını belirterek, Özalın ölümüne ilişkin davanın da beraat kararıyla sonuçlansın ve dedikodu kesilsin diye açıldığını düşünüyorum dedi.
     Oltan Sungurlu, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kartal Demirağ olayında failin, silahın meydanda, olayın ise herkesin gözü önünde olduğunu savunarak, Fail de suçunu inkar etmiyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti o gün bu gündür bu işi çözemedi. Yani, bu suikastı tertip eden hangi güç, bu bilinmiyor dedi.
     Bu olayın bırakılarak Turgut Özal zehirlendi denildiğini söyleyen Sungurlu, Tıp adamı değilim, mantıken zehirlenmesi için bir sebep yok. Turgut Özal zehirlendi denildi, mezardan çıkarıldı. Ben çıkarılırken çok üzüldüm. Ama sonra sevindim. Çünkü Özalın vücudu mezardan bütün çıktı ve Özalın Allahın nasıl bir sevgili kulu olduğu bizim inancımızı güçlendirdi. Kamuoyuna da bu mesaj verildi diye konuştu.
     Sungurlu, Özalın ölümüne ilişkin raporlara değinerek, Raporlar diyor ki, zehirlendiğine dair hiçbir işaret yok yani zehirlenmemiştir ama ölüm sebebini bilemeyiz diyor. Yani o gün beyin kanamasından mı, kalp krizinden mi öldü bilemeyiz deniliyor. Ama zehirlenme yoktur diyorlar. Rapor kesin ifadelerini kullandı.
     Özalın ölümüne ilişkin açılan davaya değinen Sungurlu, şöyle konuştu:
     Şimdi, savcı dava açmış. Belki de doğrusunu yapmış. Savcı dava açarken illaki bir adam mahkum olsun diye değil. Yüzde 99 ben senet veririm beraat kararı çıkacak. Onun için Özalın zehirlendiğine inanmıyorum. İnanmıyorum derken şuna rağmen inanmıyorum, Özal ölmeden önce Orta Asyada demiş ki beni batı dünyası fark etti, yaşatmazlar, bunu arkadaşlar söylediği zaman ben de zaten yaşatmıyorlar, siyaseten devamlı engelleniyor, Süleyman Demirel kendisine fırsat vermiyor, Özal siyaseten yaşatılmıyor dedim. Hiçbir zaman bunu bir öldürme manasına almadım. Özal o zaman cumhurbaşkanıydı ve kendisine yüze 100 muhalif olan bir iktidar vardı. O zaman niye Özalı zehirlesinler. Ben bir mantığını bulamıyorum hala da kanaatim o istikamettedir. Özalın ölümüne ilişkin davanın da beraat kararıyla sonuçlansın ve dedikodu kesilsin diye açıldığını düşünüyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Eski Adalet Bakanı Sungurlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER