Eski AKSAV İcra Kurulu Üyesi İşbilir:

Eski AKSAV İcra Kurulu Üyesi İşbilir: -Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali için verilmedi. 3 ayrı proje yapıyorduk


ANTALYA (A.A) - Antalya Sanat Vakfı (AKSAV) eski İcra Kurulu Üyesi Erol İşbilir, Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali için verilmedi. 3 ayrı proje yapıyordukdedi.
     İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydının, Halkın Portakalı sertifika töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluluğunu üstlendikleri 2004-2008 yıllarına ve özellikle 2008 yılı Film Festivaline ilişkin yanlış ve yanlış bilgiler verdiğini savundu.
     Sorumluluk dönemlerinde kendilerine ciddi kamu desteği verildiğini, ancak aynı yıl içerisinde hiçbir zaman 7.7 milyon liralık kamu desteği almadıklarını ifade eden İşbilir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     Kamu yardımları bugün olduğu gibi sadece Altın Portakal Film Festivali için verilmedi. 3 ayrı proje yapıyorduk. Altın Portakal Film Festivali, Uluslararası Avrasya Film Festivali ve özellikle de Uluslararası Avrasya Film Market. Akaydın, göreve geldiği yıl yapıldığı yıllarda görmek bir tarafa Antalyaya bile hiç gelmemiş olan bir sinema eleştirmeninin sözleri ile Uluslararası Avrasya Film Marketi iptal etmiştir. Oysa Uluslararası Avrasya Film Market 3 yılda kazandığı ivme ile devam ettirilebilseydi, bugün kamu yardımına ihtiyaç duyulmayacağı gibi gelirleriyle festivalin tüm giderleri de karşılanabilirdi. Ciddi kamu yardımının ana gerekçesi Uluslararası Avrasya Film Marketti.
     İşbilir, 2008 yılı bütçesinin de doğru aktarılmadığı ileri sürerek, şunları kaydetti:
     Akaydın göreve geldiklerinde kameralara Cannes Film Festivali bile 7 milyon avroya yapılırken, bizimkiler 11 milyon avroya festival yapmışlar diye açıklama yapıyordu. 2 Nisan 2009 günü rahmetli Güngör Peşken ile kendilerini AKSAVla ilgili ziyaretimizde, Antalya ve Cannes Film Festivallerinin bütçeleri konusunda bilgilendirdiğimde, Demek ki çok yanlış bilgilendiriliyoruz Erol Bey, şahsınızda tüm muhataplarından özür diliyorum demişlerdi. Yanlış bilgilendirmeler sürüyor ya da yanlış bilgilerle kamuyu yanıltarak devr-i sabık yaratma çabası içindeler.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski AKSAV İcra Kurulu Üyesi İşbilir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER