Eski Başbakanlardan Erbakan Sultanbeylide anıldı

Eski Başbakanlardan Erbakan Sultanbeylide anıldı


İSTANBUL (A.A) - Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 2. yılında Sultanbeylide anıldı.
     Sultanbeyli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sultanbeyli Kültür merkezinde düzenlenen program, Erbakanın hayatının konu alındığı sinevizyon gösterisiyle başladı.
     Erbakanın yaşamı ve siyasi hayatının dönüm noktalarından kesitlerin sunulduğu gösterimin ardından Seyyid Abdülkadir Geylani Camisi imam-hatibi Selahaddin Arslan Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu.
     Açıklamada programa katılan eski Bakanlardan Hasan Aksay, yaptığı konuşmada Erbakanın mücadelesini ve kişiliğini anlattı.
     Aksay, Erbakanın büyük atılımlar yaptığını ifade ederek, Erbakan hoca bütün yaptıklarını Müslümanlar için hayata geçirdi. Erbakan, ülkemizde sanayide, ekonomide büyük atılımlar yapmak istedi ve yaptı. Manevi kalkınmaya ve ülkenin maddi kalkınmasına siyasi yaşamında çok önem verdi ifadelerini kullandı.
     Erbakanın, İslam dünyasıyla başarılı ilişkiler kurduğunu vurgulayan Aksay, İktidarda olduğumuz dönemden önce İslam Konferansına Türkiye hiç elçisini göndermemişti. Bizim dönemimizde bunu gerçekleştirdik ve İslam ülkeleriyle ilişkilerin gelişimi için adımlar attık bilgisini verdi.
     Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de gönül ve dava adamı olan Erbakanın hayatının her döneminde ülkesine, İslam alemine hizmet ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Eski Başbakanlardan Erbakan Sultanbeylide anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER