Eski hükümlüler girişimcilik sertifikalarını aldı

Eski hükümlüler girişimcilik sertifikalarını aldı


ANTALYA (A.A) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunu başarıyla tamamlayan 37 eski hükümlü sertifikalarını aldı.
     KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Ahmet Altıparmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ile KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün katıldı.
     Vali Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Antalyanın iş fırsatlarının en yoğun olduğu iller arasında yer aldığını, 2 yıl içinde KOSGEB tarafından Antalyada 2001 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini söyledi.
     Antalyada her sene 27 bin iş yerinin açıldığını, kapanan iş yerleri dikkate alındığında her yıl sektöre 15 bin yeni iş yeri katıldığını kaydeden Altıparmak, Eski hükümlülerin girişimci olarak hayata atılacak olmasından çok etkilendim. Sizi burada görmek, kutlamak için geldim. Canı gönülden kutluyorum. Büyük cesaret gösterdiniz. İsteğiniz var, gayretiniz var. Bu cesaretinizin altının dolu olduğu belli dedi.
     Hiçbir işin kolay olmadığını, güven ve doğruluğun en büyük sermayeyi oluşturduğunu kaydeden Altıparmak, Zor diye yılmayacağız. İşimizin üzerinde durarak disiplinli çalıştığımız zaman kapıların açıldığını göreceksiniz. İş fırsatlarının en yoğun olduğu ilde yaşıyorsunuz. Başarısız olma şansınız yok diye konuştu.
     Türkiyenin KOSGEB, İŞKUR ve yeni ajanslarla hızlı bir kalkınma atağına girdiğini vurgulayan Altıparmak, tarımda, ticarette, sanayide uluslararası potansiyele sahip olan Antalyada girişimcilik okulunun açılması gerektiğini bildirdi.
     KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz ise Türkiyedeki işletmelerin yüzde 99.7sinin KOBİ ölçeğindeki işletmelerden oluştuğunu belirterek, ekonomide istihdamın yüzde 78ini, ihracat, katma değer ve yatırımın ise yüzde 50den fazlasının KOBİlerden sağlandığını anlattı.
     KOSGEB tarafından 2 yılda yaklaşık 120 bin girişimciye eğitim verildiğini, bunlardan 6 binden fazla kişinin kendi işini kurduğunu bildiren Tüysüz, açılan iş yerleri ile 30 bin kişiye istihdam sağladığını kaydetti. Girişimcilik eğitimine katılanlara uygun görülen proje sunması halinde 100 bin liraya kadar destek verildiğini vurgulayan Tüysüz, KOSGEB olarak iş fikrini plana dönüştürerek piyasada yer almak isteyen girişimcilerin yanında olduklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından Vali Altıparmak tarafından kursu başarıyla tamamlayan eski hükümlülere girişimcilik sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eski hükümlüler girişimcilik sertifikalarını aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER