Eski milli futbolcu Baştürk, Altınordu miniklerini

Eski milli futbolcu Baştürk, Altınordu miniklerini ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürkün, Altınordu 15 Yaş Altı Takımının Almanya kampını ziyaret ettiği bildirildi.
     Altınordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldıray Baştürkün, Almanyanın Bochum kentinde kamp yapan 15 yaş altı takımını ziyaret ederek, çocuklarla sohbet ettiği ve deneyimlerini aktardı.
     Genç oyunculara yaptıkları işe yüzde 100 konsantre olmalarını tavsiye eden Baştürk, Çalışın, isteyin, kendinize güvenin ve başarın. Bunları yapmamanız için önünüzde hiçbir engel yok. Kendinize bir misyon belirleyin ve peşinden gidin. Örneğin ben, Avrupada Türkiyeyi temsil eden bir futbolcu olmayı hedefledim ve bu uğurda İstanbuldan gelen teklifleri bile geri çevirdim dedi.
     Baştürk, ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar ve futbolda hangi noktaya gelirlerse gelsinler çok çalışmayı bırakmamaları gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Mesut Özil benim iyi arkadaşımdır ve her zaman Real Madridin en çalışkan futbolcusunun Ronaldo olduğunu söyler. Kariyeriniz ve yeteneğiniz ne olursa olsun, açıklarınızı ortaya çıkarıp üzerine gitmezseniz başarı da hayal olur. Sonra kendinize güveneceksiniz. Örneğin Casillas, henüz 17 yaşında Şampiyonlar Ligi finalinde forma giydi ve maçı çeviren adam oldu. O formayı da bir daha bırakmadı. O gün kaleye geçecek özgüven sahip olmasaydı, bugün dünya futbolunda belki Casillas diye bir futbolcu da olmayacaktı. Çalışmak, istemek, güvenmek ve başarmak için önünüzde hiçbir engel yok.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Eski milli futbolcu Baştürk, Altınordu miniklerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER