Eski Van şehrindeki 3 cami Ramazana

Eski Van şehrindeki 3 cami Ramazana yetişecek -Van Valisi kara loğlu: -Üç camiyi Ramazana yetiştirip eski Van şehrini deprem öncesinde olduğu gibi şenlendirmek istiyoruz


VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, eski Van şehrinde restorasyon çalışmaları devam eden Horhor, Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin önümüzdeki yıl Ramazan ayında ibadete açılması için çalıştıklarını söyledi.
     Eski Van şehrinde bulunan ve 1915 olayları sırasında yıkılan Horhor Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.
     Vali Karaloğlu, havaların soğumasından dolayı bu yılki çalışmalara ara verilen camide, incelemelerde bulundu.
     3 yıldır Van Kalesinde ve eski Van şehrinde ciddi restorasyon çalışması başlattıklarını belirten Karaloğlu, eski Van şehrinde depremde zarar gören Hüsrevpaşa ve Kayaçelebi camilerinin restorasyon çalışmasının Vakıfları Genel Müdürlüğünün yaptığı ihaleyle devam ettiğini açıkladı.
     Horhor Camisi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, Yapılan çalışmalarda artık duvarlar ve cami ortaya çıkmış. Şu anda hava koşullarından dolayı çalışmalar durdu. İnşallah martta burada da çalışmaya başlayıp, hem Horhor Camisini, hem Hüsrevpaşa hem de Kayaçelebiyi Ramazana yetiştirmeye çalışacağız. Büyük bir sorun olmazsa üçünü de Ramazana yetiştirip eski Van şehrini deprem öncesinde olduğu gibi şenlendirmek istiyoruz diye konuştu.
    
     -Eski Van Şehrinde bir cadde ortaya çıkarılacak-
    
     Eski Van şehrindeki ibadethane ve sivil yaşam alanları bulunduğu bölgede bir cadde açmak istediklerini belirten Karaloğlu, şunları söyledi:
     Horhor Camisinden başlayarak Tebriz Kapıya kadar olan bir caddeyi açmak istiyoruz. Üzerindeki Ulu Camii, Kızıl Minareli Camii, Abbasağa Camii gibi camilerin de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından keşifleri tamamlandı, yakında ihaleye çıkacak. Bir caddeyi açarak o caddenin etrafındaki hem ibadet mekanlarını hem de sivil yaşam mekanlarını ortaya çıkararak eski Van şehri böyle bir şehirdi demek istiyoruz.
     Vali Karaloğlu, çalışmalarla ilgili Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram ve YYÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürkten bilgi aldıktan sonra Van Kalesinden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Eski Van şehrindeki 3 cami Ramazana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER