Eskişehirde, Dünya Müzeleri Müzesi açılışı

Eskişehirde, Dünya Müzeleri Müzesi açılışı -Orijinalleri dünya müzelerinde bulunan 12 uygarlığa ait eserlerin minyatürlerinin yer aldığı, Dünya Müzeleri Müzesi törenle açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Dünya müzelerinde sergilenen eserlerin minyatürlerinin yer aldığı, Dünya Müzeleri Müzesi törenle açıldı.
     Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi tarafından planlanan ve gönüllülerin çalışmalarıyla 12 farklı uygarlığa ait eserlerin minyatürlerinin yapılıp sergilendiği Dünya Müzeleri Müzesi dernek binasına ait bir bölümde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, "Ben dünya müzelerinden sadece bir kaçını görebildim. Burada ise pek çoğuna ait eserleri görmek mümkün" dedi.
     Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Ezgi Uzgel Özkan ise Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasına, müze projesiyle destek vermek istediklerini belirterek, "Türkiyede ilk defa böyle bir müze açıldı. Eserlerden 13ü Eskişehire ait. Onun dışında 275 eser daha var. Kentliler buraya geldiklerinde gönüllü rehberler eşliğinde ve eserlere dokunarak bu müzeyi gezebilecek" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Günay ve Şen, kurdele kesimiyle müzenin açılışını gerçekleştirdi.
     Müze, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde, Dünya Müzeleri Müzesi açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER