Eskişehirde meslek odası yöneticileriyle toplantı

Eskişehirde meslek odası yöneticileriyle toplantı -CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Meslek kuruluşları, CHP için çok önemlidir


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, meslek kuruluşlarının, CHP için çok önemli olduğunu bildirdi.
     CHP Eskişehir İl Başkanlığının, meslek odası başkanlarının katılımıyla Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlediği toplantıda konuşan Batum, Meslek kuruluşları, CHP için çok önemlidir dedi.
     Batum, Türkiyenin yaşadığı sıkıntıların nedenlerinden birinin, örgütlülüğün azaltılmasından kaynaklandığını savundu.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da Türkiyenin kabuk değiştirdiğini ifade etti.
     Partisinin, sol ve sosyal demokrat bir parti olarak değişim karşısında bir duruş sergilemesi gerektiğini belirten Kurt, şöyle konuştu:
     Esas amacımız, tabanda demokrasinin katılımcı özelliğine sahip olan meslek odalarıyla iş birliği içinde olmaktır. Bunu şimdiye kadar eksik gerçekleştirmiş olsak bile bundan sonra çok daha organik bir hale dönüştürmemiz gerekiyor. Bu toplantının, bunun bir başlangıcı olmasını isterim. Çünkü önümüzdeki süreçte birbirimize çok daha fazla ihtiyacımız olacak.
     CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ise akademik meslek odalarının Eskişehir ile ilgili düşüncelerini, sorunlara bakış açılarını öğrenmek amacıyla bu toplantıyı organize ettiklerini bildirdi.
     Ülke gündeminde yer alan anayasanın değiştirilmesi ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarını ilgilendiren yasada değişiklik yapılması konularında da çalışmalar yaptıkları bilgisini veren Gölet, CHP Eskişehir milletvekillerinin, söz konusu değişiklikle ilgili çalışmalarını meslek odası başkanlarıyla paylaşacağını ifade etti.
     Meslek odası başkanlarının görüşlerinin alınmasıyla sona eren toplantıya, Eskişehirde faaliyet gösteren 18 meslek odasının başkan ve yöneticileri katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirde meslek odası yöneticileriyle toplantı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER