Eskişehirde psikiyatri hastalarından sergi

Eskişehirde psikiyatri hastalarından sergi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Eskişehir Devlet Hastanesi Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan psikiyatri hastalarının yaptığı resim, seramik ve el sanatlarının bulunduğu sergi törenle açıldı.
     Eskişehir Devlet Hastanesi tarafından Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinde düzenlenen törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Fidan, yapılan çalışmaların çok önemli bir sosyal proje olduğunu belirterek, el sanatlarının kişisel gelişimdeki önemini vurguladı.
     Eskişehir Görsem Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin Türkiyede ilk kurulan merkezlerden biri olduğunu ifade eden Fidan, şöyle devam etti:
     Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile psikiyatri hastalarımızın buraya gelmesinde, iyileşmelerine yardım edilmesi, iyileşme periyotlarının daha uzun hale getirilmesi, ilaç tedavi dozlarının düşürülmesi, hastanede yatış sürelerinin ve hastaneye müracaatlarının engellenmesi gibi çok önemli amaçlar düşünülmüştü. Toplum ruh sağlığı merkezleri inşallah tüm Türkiyeye yayıldığında çok büyük psikiyatri hastanelerine gerek kalmayacak. Önce Eskişehir Devlet Hastanemiz, Görsem de böyle bir merkezi kurdu ardından Yunus Emre Devlet Hastanemiz bünyesinde böyle bir merkez kurdu. Sayıları artarak devam edecek ve hastalarımız daha kolay tedavi edilecek hale gelecek. Bugünde bu etkinliğe hastalarımızın el emeği göz nuru eserlerini görmeye geldik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
     Ardından, sergide emeği geçen ve el işi bulunan hastalara hastane yönetimi tarafından teşekkür belgeleri verildi.
     22 Şubat tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılış törenine, Eskişehir Devlet Hastanesi idareci ve çalışanları ile Sağlık-Sen yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde psikiyatri hastalarından sergi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER