Eskişehirde yapılması planlanan yeni stat

Eskişehirde yapılması planlanan yeni stat -AK Parti Eskişehir Milletvekili Can: -"Şimdiye kadar stadyumun üstünü kapatalım dedikleri zaman bile bunu yapamayıp da şimdi stadyumu biz yapacağız demek maalesef biraz aldatma oluyor"


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, "Şimdiye kadar stadyumun üstünü kapatalım dedikleri zaman bile bunu yapamayıp da şimdi stadyumu biz yapacağız demek maalesef biraz aldatma oluyor" dedi.
     Can, AK Parti İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni stadın yerinin Sazova Mahallesinden olacağını söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Eskişehire geldiğinde haritalar üzerinde kendisinin görüşüyle Sazovanın seçildiğini ifade eden Can, şöyle konuştu:
     "Stadyumun yerine, şehrin en büyük alanını meydanını kazandıracağız diyoruz ama hala anlatamıyoruz. Eskişehir halkını bu tartışmaların içine çekmeye çalışıyorlar. Konyada, Kayseride ve Kocaelide büyükşehir belediyeleri stadyumu şehirlerine kendileri kazandırıyor. Ancak 15 senedir hiç bu yönde adım atmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız, şimdi stadyumun yerini bana versinler, biz yapalım diyor. Şimdiye kadar akılları neredeydi- Şimdiye kadar stadyumun üstünü kapatalım dedikleri zaman bile bunu yapamayıp da şimdi stadyumu biz yapacağız demek maalesef biraz aldatma oluyor."
    
     -"Şehrin ortasında 33 bin kişilik bir stadyum olamaz"-
    
     "Dünyanın hiçbir yerinde şehrin ortasında 33 bin kişilik bir stadyum olamaz" diyen Can, kentin bu sıkışıklıktan kurtarılması gerektiğini bildirdi.
     Can, 7 Haziranda temeli atılacak olan stadyumu hala konuşmanın anlamı olmadığını anlatarak, şunları kaydetti:
     "Bu, şehirde bir şeyleri karıştırmaktan başka bir şey değil. Kimse vatandaşımızın kafasını karıştırmasın. Stadyumun şu anki maliyeti 107 milyardır. Bunun için mutlaka TOKİ ile bir antlaşma yapılması gerekiyor. TOKİ bedavaya burayı yapmayacak. Hem şehir adına hem TOKİ adına bir antlaşma yapılması lazım. TOKİ de sonuçta bu memleketin bir değeri, bu memlekete zarar vermemesi gerekiyor. Şehrimizin ve TOKİnin zarar görmesini istemeyiz."
    
     Muhabir: Betül Yürük
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde yapılması planlanan yeni stat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER