Eskişehirdeki patlama

Eskişehirdeki patlama -Olay yerinde inceleme yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Can: İş yerinin kaçak olduğunu biliyoruz, belediyemizin 38 gün önce yaptığı araştırmada burası kapalı görülüyormuş -Patlama esnasında iş yeri önü


ESKİŞEHİR (A.A) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesinde 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın meydana geldiği iş yerinin kaçak olduğunu bildirdi.
     Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile birlikte patlamanın meydana geldiği 75. Yıl Mahallesindeki Oto Tamirciler Sitesindeki iş yerinde incelemelerde bulundu.
     Can, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ekiplerin patlamayla ilgili araştırmalarının devam ettiğini belirterek, Kaçak olduğunu biliyoruz. Belediyemizin bundan 38 gün önce yaptığı araştırmada, burası kapalı görülüyormuş. Buna merdiven altı diyebiliriz. Başımız sağ olsun, üzücü bir olay dedi.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise hem emniyet hem belediye ekiplerinin incelemelerini tamamlamasının ardından daha sağlıklı ve doğru bilgiye ulaşacaklarını kaydetti.
     Bu arada ölen işçiler Ahmet Uysal, İsmail Çınar, Umut Küçükarabacı ve Melik Duranın cenazeleri, savcının olay yerindeki incelemesini tamamlamasının ardından otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.
     Öte yandan, patlama esnasında iş yeri önünde zincire bağlı halde bulunan ve tüyleri kısmen yanan bir köpek, itfaiye görevlileri tarafından kurtarıldı. Hayvan, daha sonra Odunpazarı Belediyesine ait bir araçla Hayvan Sağlık Merkezine götürüldü.
     Olay yerinin yakında iş yeri bulunan Zafer Yıldırım da, iki patlamanın yaşandığını, bunlardan ikincisinin daha şiddetli olduğunu anlattı.
     Söz konusu iş yerinde genelde üniversite öğrencilerinin çalıştığını iddia eden Yıldırım, Yandaki komşusu, yaptığı işin tehlikeli olduğunu yönetime şikayet ettiğini söylemişti. (Bunlar patlayıcı yapıyor, önlem alın) diye. Tedbir alınsaydı, sıkı denetim yapılsaydı, bu olay olmazdı. Burada dükkan açmak kolay. Halen buraların tapusu olmadığından dolayı açma ruhsatı istenmiyor. Gitsen de iskan alamıyorsun, herkes kaçak gözüküyor. Ölen 4 gencimize üzüldük diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER