Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -"Çinde Türk Kültür Yılı" etkinliği


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirin kardeş şehri olan Çinin Changzhoudan gelen "Qiaoyu Uluslararası Kardeş Şehirler Sanat Topluluğu", "Çinde Türk Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında "Bahara Merhaba" gösterisini sundu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geleneksel Çin halk dansları gösterilerini sahneleyen topluluğun müdürü Goo Weinin, Eskişehirde olmaktan ve iki ülke kültürünün kaynaşmasından mutluluk duyduğu ve iki kent arasındaki kardeşliğin sonsuza kadar sürmesini dilediği bildirildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşenin ise Uzakdoğu kültürünün Eskişehirlilerle buluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiği belirtildi.
    
     -Kadın milletvekillerinden Odunpazarına ziyaret
    
     AK Parti İstanbul milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Belma Satır, Sevim Savaşer ve Gülay Dalyan ile Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Odunpazarı ilçesini ziyaret etti.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, konuk milletvekillerine, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallının eşlik ettiği bildirildi.
     Açıklamada, konukların, ilçede bulunan Cam Sanatları Merkezi, Lületaşı Müzesi, Eskişehir Sanatları Çarşısı, Kurşunlu Külliyesi ile Odunpazarı evlerini gezdiği ifade edildi.
    
     -"12nci Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi" başladı
    
     "12nci Metabolik Hastalıklar ve Beslenme Kongresi", Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sultan Aydoğdu başkanlığında başladı.
     Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, ESOGÜ Kongre Merkezindeki açılış töreniyle başlayan kongreyle ilgili bilgi verdi.
     Türkiyede yakın akraba evliliklerinin sıklığı nedeniyle doğumsal metabolik hastalıkların sıkça görüldüğünü belirten Aydoğdu, şunları kaydetti:
     "Erişkin yaştaki hastaların tedavi ve izlemleri, ülkemizde çözümlenmemiş önemli bir sorun. Bu nedenlerle kongremizde kısıtlı süre içinde pratikte sorun olarak karşımıza çıkan metabolizma konuları, metabolik hastalıklarda bazı yenilikler ve erişkin metabolik hastalıkların tartışılmasını planladık. Bu kapsamda değerli yerli ve yabancı konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak. Kongremizin bilgi dağarcığımızı genişleteceğine, hastalarımızın tanı ve tedavisine yansıyacak sonuçları getireceğine yürekten inanıyoruz."
    
     -"AK Parti Eskişehir Siyaset Akademisi" devam ediyor
    
     "AK Parti Eskişehir Siyaset Akademisi", Prof. Dr. Mustafa Ilıcalının, "Karşılaştırılmalı Yerel Yönetimler", "Türkiye ve Dünya" konulu dersleriyle devam etti.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ilıcalının akademi kursiyerlerine, belediyelerin çevre ve şehircilikten ulaşıma, sağlıktan, eğitime tüm görevlerini anlattığı bildirildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER