Eskişehir Şehir Tiyatrolarının Troyalı Kadınları

Eskişehir Şehir Tiyatrolarının Troyalı Kadınları İstanbulda sahnelenecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Şehir Tiyatrolarının Troyalı Kadınlar adlı oyunu, 14-16 Şubatta İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyicilerle buluşacak.
     Eskişehir Şehir Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Euripidesin yazdığı ve Yücel Erten çevirisiyle sahnelenecek Troyalı Kadınlar adlı oyunun yönetmenliğini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı, usta yönetmen ve oyuncusu, Haliç Üniversitesi tiyatro eğitmeni Murat Karasu üstleniyor.
     10 yıl süren Troya Savaşının ardından kentin düşmesiyle eşlerini, çocuklarını, umutlarını kaybeden, esir düşen kadınların acılarının öyküsünün anlatıldığı oyunda, Zafer Ergül, Özlem Akdoğan, Gonca Yakut, Özlem Baykara Danacı, Savran Perk, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun, Gamze Kılıkcı, Kıvanç Pehlivanoğlu, Ayşen Aşkın ve Mert Tiryaki rol alıyor.
     Işık tasarımı Ersen Tunççekiçe, dekor ve kostüm tasarımı Başak Özdoğana, hareket ve dans koreografisi Cihan Yönteme ve müzikleri Yiğit Dalgına ait olan oyun, 14-15 Şubatta saat 20.00da, 16 Şubatta saat 15.00 ve 20.00da sahnelenecek 4 temsille İstanbuldaki tiyatro severlerle buluşacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Şehir Tiyatrolarının Troyalı Kadınları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER