Eskrim Minikler Açık Turnuvası Sivasta düzenlenecek

Eskrim Minikler Açık Turnuvası Sivasta düzenlenecek


SİVAS (A.A) - Eskrim Minikler Açık Turnuvası, Sivasta düzenlenecek.
     Yunus Emre Ortaokulunda sporcularla birlikte antrenman yapan Eskrim İl Temsilcisi Recep Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın 23-24 Martta 4 Eylül Spor Salonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.
     Turnuvaya çeşitli illerden yaklaşık 150 sporcunun katılacağını söyleyen Korkmaz, Eskrim Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Açık Turnuvası ilimizde yapılacaktır. Epe ve flöre branşlarında yapılacak eskrim müsabakasına Sivas ilk defa ev sahipliği yapacak dedi.
     Türkiyede eskrim sporunun yaygın olarak yapıldığını, Sivasta ise yaklaşık 1 yıldır bu sporun yapıldığını ifade eden Korkmaz, şunları aktardı:
     Sporcuların kullandığı malzeme pahalı olduğu için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bu sporu yapmak biraz zor. Özel kolejler bu spora büyük önem veriyorlar. Biz de Sivasta elimizden geldiği kadar mücadele veriyoruz. İlimizde düzenlenecek olan turnuvada iyi dereceler elde etmek istiyoruz.
     Sivasta, Yunus Emre Ortaokulu ve Milli Piyango Lisesinde erkek, Ziya Gökalp Ortaokulunda ise bayan takımı bulunduğunu kaydeden Korkmaz, kentte eskrim sporuyla uğraşan 25 öğrencinin olduğunu söyledi.
     Recep Korkmaz, turnuvaya Sivastan 4ü bayan, 1 erkek sporcunun katılacağını ifade etti.
     Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Mustafa Buyruk ise okullarının aynı zamanda beden eğitimi olan Korkmaza ve turnuvaya katılacak sporculara başarılar diledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Eskrim Minikler Açık Turnuvası Sivasta düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER