Esnaf ve sanatkara kullandırılan krediler

Esnaf ve sanatkara kullandırılan krediler -Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ersoy: "Faiz oranlarının düşürülmesi, ortaklarımıza can simidi olacaktır"


SİVAS (A.A) - Suşehri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Candan Ersoy, esnaf ve sanatkara kullandırılan kredilerde faiz oranlarının düşürülmesinin, kooperatif ortakları için can simidi olacağını belirtti.
     Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Mayıs 2013den geçerli olmak üzere, vadesi 1 yıla kadar olan kredilere uygulanacak faiz oranı, yüzde 4 olmuştur. Ayrıca vadesi 1 yıldan fazla olan krediler için uygulanacak faiz oranı yüzde 5 olarak düşürülmüştür" ifadesini kullandı.
     Ersoy, şunları kaydetti:
     "Öte yandan, kredilerde yapılan kesintilerle ilgili yapılan düzenleme sonucunda da yüzde 3 olan bloke sermaye kesintisi yüzde 1,5e, yüzde 2 olan kooperatif masraf karşılığı da yüzde 1,5e, yüzde 1 olan üst kuruluş katılım payı kesintisi ise yüzde 0,5e indirilmiştir. Yapılan bu düzenlemeyle toplamda yüzde 7 olan kesinti oranımız, yüzde 4,5 gibi makul bir seviyeye çekilmiştir. Bu da kooperatif ortaklarına büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca can simdi olacaktır."
     Candan Ersoy, kooperatifin kredi limitinin 80 bin Türk lirası olduğunu, ortaklarına uzun vadelerle kredi verdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Esnaf ve sanatkara kullandırılan krediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER