ESOGÜde Kadın Cinayetleri tartışıldı

ESOGÜde Kadın Cinayetleri tartışıldı -ESKAM tarafından 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında konferans düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM)tarafından, Toplumsal Cinsiyete Yönelik Şiddet: Kadın Cinayetleri konulu konferans düzenlendi.
     25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karsı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonunda gerçekleştirilen konferansta, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğünün Türkiyede Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırmasından örnekler verildi.
     Konferansta, Türkiyedeki kadınların yüzde 41.9unun fiziksel ve cinsel şiddete maruz kaldığı, 2012 yılında kadına yönelik şiddet oranlarının arttığı bildirildi.
     Adalet Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından hazırlanan rapordaki bazı verilerinde açıklandığı konferansta, 2002-2011 tarihleri arasında 4 bin 410 kadının öldürüldüğü kaydedildi.
     Konferansta, Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Nadide Kalkıner, kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
     Geçmişten bugüne kadının statüsüne yönelik çalışmaları anlatan Kalkıner, şunları söyledi:
     1980 yılından günümüze Türkiyedeki kadın hareketinin etkisiyle, kadını koruyan yasal düzenlemeler yapıldı. Kadın hareketi kendi tarihini yazacak duruma geldi. Kadın çalışmaları alanı oldukça gelişti. Ancak bu gelişmelere paralel olarak, kadına yönelik şiddet arttı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yasal uygulamalar, artacak olan toplumsal ve kurumsal duyarlılıkla bir bütün oluşturabilir. Yapılacak olan şey, kadını aşağılayan, küçük düşüren her davranışı ve ona yönelik şiddeti bir insan hakları sorunu, bir halk sağlığı sorunu ve de bir sosyal sorun olarak algılama sürecinin iyileştirilmesidir
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜde Kadın Cinayetleri tartışıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER