ESOGÜden Bakanlık destekli GÜNRÜZ projesi

ESOGÜden Bakanlık destekli GÜNRÜZ projesi -ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haydar Aras: Yapılacak çalışmanın milli hedeflere katkısı yüksek olacaktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haydar Arasın yürüttüğü Helisel Güneş ve Rüzgar Türbini (GÜNRÜZ) projesinin fayda sağlaması amaçlanıyor.
     Rektörlükten yapılan açıklamada, Doç. Dr. Aras bu proje ile uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek seviyede, yeni bir ürünün geliştirilmesi ve ticarileştirilmesinin sağlanacağını bildirdi.
     Proje kapsamında yenilenebilir enerji kaynakları olan güneş ve rüzgardan faydalanan yeni bir kompakt hibrit system yapılacağını da ifade eden Aras, şunları kaydetti:
     Yapılması planlanan hibrit sistemin piyasadaki benzerleri, rüzgar ve güneşten aynı ünite üzerinde farklı bölümlerde enerji üretirken, bu projenin konusu olan alternatif sistem ile güneş panelinin aynı zamanda rüzgar türbini olarak kullanılması öngörülmektedir. Literatür araştırmalarında bu yapıdaki bir hibrit sisteme ait herhangi bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu nedenle yapılacak çalışmanın milli hedeflere katkısı yüksek olacaktır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜden Bakanlık destekli GÜNRÜZ projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER