ESOGÜ öğrencileri mezuniyet nedeniyle mevlit okuttu

ESOGÜ öğrencileri mezuniyet nedeniyle mevlit okuttu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Yüksekokulunda (ESYO) öğrenim gören bir grup öğrenci, mezuniyetleri dolayısıyla mevlit okuttu.
     Nasrettin Hoca Camisindeki Kur-anı Kerim tilaveti, mevlit okutulmasının ardından Mevlitin organizatörü Yunus Emre Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı etkiniği geçen yıl kendi mezuniyetinde gerçekleştirdiğini hatırlattı.
     Şu anda hemşire olarak sağlık sektöründe çalıştığını ve mevlit organize etmek için Eskişehirde bulunduğunu anlatan Karaca, şöyle konuştu:
     "Etkinlikteki amacımız şu gök kubbede hoş bir seda, güzel bir ses bırakmak. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlik için hocalarımız, 16 yıllık ESYO tarihinde böyle bir şey görmedik diyor. Odunpazarı Belediyesi, Birlik Vakfı, bazı hayırsever vatandaşlar ve hocalarımızın desteğiyle iki senedir mevlit programlarını yapıyoruz."
     Karaca, bu yıl mevlite katılımın daha iyi olduğunu anlatarak, "Bu yıl katılımcılara pilav, ayran, dondurma ve kitap verdik. Davetiye bastırıp posta yoluyla hocalara, Tıp Fakültesindeki belli servislere ve mezun arkadaşlara gönderdik. Sosyal medyayı kullanarak insanları davet ettik." dedi.
     Etkinliğin sonunda ilahiler seslendirilip, dualar okundu.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESOGÜ öğrencileri mezuniyet nedeniyle mevlit okuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER