Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yuva:

Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yuva: -Sıcak havalarda dengesiz beslenme, sıvı ve tuz kaybı kalp krizine zemin hazırlamakta


GİRESUN (A.A) - Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Yuva, sıcak havalarda dengesiz beslenme, sıvı ve tuz kaybının kalp krizine zemin hazırladığını söyledi.
     Yuva, yaptığı açıklamada, Türkiyede yaz mevsiminin en sıcak günlerinin yaşandığını, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
     Sıcaklığın dikkat edilmediği takdirde kalp ve böbrek yetmezliğine neden olabileceğini ifade eden Yuva, Sıcak havalarda dengesiz beslenme, sıvı ve tuz kaybı kalp krizine zemin hazırlamakta dedi.
     Yuva, kalp ve tansiyon hastalarının sıcak havalarda sıvı tüketimini artırmaları gerektiğine değinerek, şöyle konuştu:
     Sıcaklık ve nem oranının arttığı bugünlerde özellikle hipertansiyon hastaları bedeni zorlayıcı fiziksel aktivitelerden uzak durmalı. Sıcaklığın yükseldiği öğle saatlerinde mümkün olduğunca dışarıda bulunmamalı, tansiyon ilaçlarını düzenli olarak kullanmalı, periyodik olarak tansiyon takibi yapılmalıdır. Kalp, damar, astım ve tansiyon hastası olanların sürekli kendilerini izlemeleri ve anormal bir durum halinde doktorlarıyla bağlantı kurmaları gerekmektedir. Hava sıcaklığının arttığı dönemlerde, mümkün olduğunca serin yerler tercih edilmeli, yeterli miktarda sıvı alınmalı ve beslenme düzeyi de hafif tutulmalıdır.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Yuva: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER