Espiye Kültür, Sanat ve Pide Festivali

Espiye Kültür, Sanat ve Pide Festivali yapıldı -Giresun Valisi Şahin: Festivaller, gurbet ile sıla arasında köprü oluşturuyor


GİRESUN (A.A) - Espiye Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kültür, Sanat ve Pide Festivalinin bu yıl 6ncısı yapıldı.
     Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, ilçenin semt pazarı alanında gerçekleşen festivalde yaptığı konuşmada, festivallerin gurbet ile sıla arasında köprü oluşturduğunu ve kardeşlikleri pekiştirdiğini söyledi.
     Espiyenin her geçen gün büyüdüğünü, geliştiğini ve gelecekte Giresunun yıldızı olacağını ifade eden Şahin, Espiyeye gelecek yıl Sosyal Bilimler Fakültesi açılacak. Fakülte açıldığında ilçe daha da büyüyecek. Şu an itibarıyla devlet hastanesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu binasının yapımı devam ediyor. Ayrıca 2 bin kişilik Bölge Cezaevi de Espiyeye yapılacak dedi.
     Belediye Başkanı Erol Karadere ise festivalin sosyal, kültürel ve sanatsal unsurları içine alan çok önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Belediye olarak amacımız ilçemizi, yöremizi, tarihimizi ve Espiye pidesini dünyaya tanıtmak. Yaklaşık bir ay sonra bölgede fındık hasadı başlayacak. Festival sayesinde hasat öncesi vatandaşlarımız stres atmış olacak. Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.
     Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde 10 kişinin katıldığı pide yeme yarışması düzenlendi. Yarışmada Ethem Küsülü yeniden birinci oldu.
     Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe ve Karadenizli yerel sanatçıların sahne aldığı festival, şarkılar eşliğinde oynanan oyunların ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Fikret Bıyık / Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Espiye Kültür, Sanat ve Pide Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER