Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı

Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesi -GMİS Genel Başkanı Alabaş: -İş cinayetlerinin son bulması için iş sağlığı ve güvenliği önlemleri tavizsiz uygulatılmalıdır


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı kapağının çökmesiyle ilgili, İş cinayetlerinin son bulması için iş sağlığı ve güvenliği önlemleri tavizsiz uygulatılmalıdır ifadesini kullandı.
     Alabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Samsunun Tekkeköy ilçesinde kurulu bulunan Eti Bakır İşletmelerine ait fabrikada, amonyak tankının montajı sırasında 300 tonluk tank kapağının çalışan işçilerin üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada 4 işçinin hayatını kaybettiğini, bir çok işçininde yaralandığını üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.
     İşçilerin 300 tonluk tank kapağının altında kalmasının, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmamasından kaynaklandığını iddia eden Alabaş, şunları kaydetti:
     Bu emeği ile geçinen işçiler göz göre göre ölüme gönderildiğinin göstergesidir. Taşeron şirket adına iş cinayetine kurban giden işçilerin, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı ortam ve şartlarda çalıştırıldıkları bu kazayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkarılmışsa da önemli olan, yasal düzenlemelerin uygulanması yönündeki kültürün oluşturulmasıdır. Denetim mekanizmasının etkin bir şekilde hayata geçirilmesidir. İş cinayetlerinin son bulması için iş sağlığı ve güvenliği önlemleri tavizsiz uygulatılmalıdır. Bu konuda kararlı ve güçlü adımların atılmasına ihtiyaç var. Samsundaki iş cinayetinde hayatlarını kaybeden işçilere Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralı işçilere acil şifalar diliyorum.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Eti Bakır Samsun İşletmesindeki amonyak tankı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER