ETO üyelerine Schengen vizesi

ETO üyelerine Schengen vizesi -Eskişehir Ticaret Odası, uzun süreli Schengen vizesi için Fransanın Ankara Büyükelçiliği ile protokol imzaladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO), üyelerine uzun süreli Schengen vizesi sağlamak amacıyla Fransanın Ankara Büyükelçiliği ile "Vize Kolaylığı Protokolü" imzaladı.
     ETO Başkanı Harun Karacan, bir otelde düzenlenen protokol töreninde, bugün 500üncü yılına yaklaşan Türkiye-Fransa ilişkilerinde Eskişehirden yeni bir sayfa açtıklarını belirtti.
     Karacan, protokolle kentin küresel vizyonuna, ETOnun sınırları aşan prestijine, Fransa ile Türkiyenin dostluk bağlarına değer kattıklarını kaydetti.
     "Fransanın desteğiyle üyelerimize sağlayacağımız vize kolaylığı Türkiyenin 2023 vizyonunu da kuvvetlendirecektir" diyen Karacan, şöyle konuştu:
     "Bu protokolün gerçekleşmesi için büyük çaba gösteren Fransanın Ankara Büyükelçisi Laurent Biliye teşekkür ediyorum. Fransa ve Eskişehirin ilişkilerinde de güçlü temeller atıyoruz. Bu temeller üzerinde ticaret ve dostluk köprülerimizi inşa edecek ve yakın zamanda yenilerini ekleyeceğiz. Türkiye ve Eskişehir bugün çok daha güçlü, istikrarlı, ekonomisi güven veren bir hale gelmiştir. Türk iş adamları artık dünyanın her yerinde iş yapmakta, küresel ekonomide aranan aktörlerin başında gelmektedir. Türk tüccar ve sanayici duyulan güven, iş ahlakı, prestiji ve küresel tecrübesiyle kendisini ispat etmiştir. Vize konusunda da rekabetçi ve adaletli bir çözüm, hem AB hem de Türkiyenin yararına olacaktır. ETO olarak vize sorununu bir nebze de olsa aştığımız için avantajlıyız."
     Fransanın Ankara Büyükelçisi Bili ise imzalanan protokolün, istihdam yaratmak, ticari ilişkileri geliştirmek ve araştırma çalışmalarıyla sanatsal yaratıcılığa katılmak isteyen kişilerin vize işlemlerinin kolaylaştırılması yönünde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollandenin bulunduğu taahhüdün somutlaştığının bir göstergesi olduğunu söyledi.
     Şirketlerin ve iş adamlarının, devletlerarası ilişkilerinin giderek arttığını ve bu nedenle protokollere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Bili, "Eskişehir, Avrupa Bilgi Merkezi ve dünyanın çeşitli ülkeleriyle kurmuş olduğu ortaklıklar sayesinde yüzünü kararlılıkla Avrupaya ve dünyaya çevirmiş bir şehir. Dolayısıyla, iş adamlarınızın, başta Fransaya olmak üzere bütün Schengen bölgesi ülkelerine yapacakları seyahatlerin kolaylaştırılmasına katkı sağlayacak bu anlaşmanın imzalanmasından özellikle mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
     Daha sonra Karacan ile Bili arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber ETO üyelerine Schengen vizesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER