Evinden çıkamayan engelli madenci, çözümü asansörde

Evinden çıkamayan engelli madenci, çözümü asansörde buldu -Geçirdiği iş kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan madenci, yamaçtaki evinin önüne kurulan asansör sayesinde evinden çıkabiliyor


ZONGULDAK (A.A) - Ferdi Akıllı - Zonguldakta, iş kazası nedeniyle yürüme yetisini kaybeden madenci, yamaçtaki evinin önüne kurulan asansör sayesinde dışarı çıkabiliyor.
     Gelik beldesinde yaklaşık 5 yıl önce özel bir şirketin işlettiği maden ocağında geçirdiği iş kazası nedeniyle felç olan Özcan Albas (30), tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
     Yamaçtaki tek katlı evinin, karayolunun alt kısmında yer alması ve merdivenler dışında ulaşımın mümkün olmaması nedeniyle yakınlarının yardımıyla dışarı çıkabilen Albas, bu sorunun çözülmesi için yetkililere başvurdu.
     BUnun üzerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptanın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptanın desteğiyle Çatalağzı Belediyesince Albasın evinin önüne asansör yaptırıldı.
     Kurulan asansör yardımıyla kendi başına dışarı çıkabilen Albas, AA muhabirine, genç yaşta yürüme yetisini kaybetmenin kendisini çok üzdüğünü anlattı.
     Engeli nedeniyle eve hapsolduğunu ifade eden Albas, yaşadığı durumu kabullenmekte zorlandığını, kent yaşamının da tekerlekli sandalyeye mahkum birisi için imkansızlıklarla dolu olduğunu söyledi.
    
     -"Asansör, beni tekrar yaşama döndürdü"-
    
     Albas, tek katlı evinin yamaçta bulunması nedeniyle çok zorlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     "Çünkü ana yola ulaşabilmem için merdivenlerden çıkmam gerekiyor. Bunu da tekerlekli sandalyeyle yardım olmaksızın başarmam mümkün değil. Her zaman yanınızda birilerini bulamıyorsunuz. Bu yüzden bir süre ev hapsi yaşadım. Belediyeden merdivenlerin yanına rampa yapılması amacıyla talepte bulundum ancak sonuç alamadım."
     Çeşitli girişimlerin ardından Saime Toptanın desteğiyle engelli asansörüne kavuştuğunu anlatan Albas, "Kimseye yük olmadığımı bilmek beni mutlu ediyor. Asansör, beni tekrar yaşama döndürdü. Yamaçtaki evimin önüne rahatlıkla inip çıkıyorum" dedi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Evinden çıkamayan engelli madenci, çözümü asansörde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER