EXPO, peyzaj mimarlığını dünya vitrinine çıkaracak

EXPO, peyzaj mimarlığını dünya vitrinine çıkaracak


ANTALYA (A.A) - EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği, Antalyadaki peyzaj firmaları ile toplantı düzenleyerek, EXPO 2016 Antalyaya katkı vermelerini istedi.
     Antalyadaki peyzaj firmalarının yöneticileri, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliğinde bir araya geldi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığında yapılan toplantıda, EXPO 2016 Antalya projesi bilgi verilirken, peyzaj mimarlarının çalışmaya katkı vermeleri istendi.
     Gülay, Türkiyede ilk kez bir EXPO düzenleneceğini, dünyanın en büyük organizasyonlarından birini üstlendiklerini belirterek, "Bu bir botanik EXPO. Bunun için sizin görüş ve önerileriniz bizim için çok önemli. Antalya havası, ulaşım kolaylığı, altyapısı, turistik tesisleriyle EXPO 2016 Antalyaya hazır. Bu şehrin dinamikleriyle birlikte, 6 ay sürecek bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.
     EXPO 2016 Antalyanın, Türkiye ve Antalyaya tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gülay, "Antalya, alt ve üstyapısıyla büyük bir değişim yaşayacak. Bu değişim suya atılan bir taş gibi dalga dalga yayılacak. Bazı kötü görüntü ve olumsuzluklar kendiliğinden ortadan kalkacak" diye konuştu.
     Gülay, EXPO 2016 Antalyanın peyzaj mimarlarını dünya vitrinine çıkaracak bir proje olduğunu kaydetti.
     Projenin Antalyaya ciddi bir katma değer sağlayacağına değinen Gülay, "EXPO 2016 Antalya alanı 1121 dekar ve bu alana 100 ülkenin bahçe kurmasını, 8 milyon dolayında ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz" dedi.
     Alana dikilecek ağaç ve bitki türleri konusunda bir çalışma yapıldığını belirten Gülay, peyzaj mimarlarından gelecek önerilerle bu çalışmanın nihai halini alacağını söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO, peyzaj mimarlığını dünya vitrinine çıkaracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER