EXPO 2016 Antalya Bilgilendirme Toplantısı

EXPO 2016 Antalya Bilgilendirme Toplantısı -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sumaytaoğlu: EXPO kanunu tasarısını önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızın Meclise göndermesini bekliyoruz


ANTALYA (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, EXPO Kanunu tasarısını önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızın Meclise göndermesini bekliyoruz dedi
     İller Bankası 5. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen EXPO 2016 Antalya Bilgilendirme Toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Osman Budak ile il genelindeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
     Müsteşar Yardımcısı Sumaytaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, EXPO Kanunu tasarısını 23 Martta Meclise sunulmak üzere Başbakanlığa gönderdiklerini söyledi.
     Geçen hafta çeşitli kurum ve kuruluşlarca getirilen taslakların Bakanlar Kuruluna sunulduğunu ifade eden Sumaytaoğlu, Bütün imzaların tamamlandığı taslak, sayın Başbakanımızın önünde. EXPO Kanunu tasarısını önümüzdeki hafta sayın Başbakanımızın Meclise göndermesini bekliyoruz. Buradan bunu müjdelemek istiyorum. Yani kanun inşallah önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelecek. Meclis kapanmadan da kanunumuzu çıkaracağız diye konuştu.
     Taslakta merkezi teşkilat, yerel otoriteler ve sivil toplum örgütleri arasında etkin ve seri bir koordinasyona imkan veren bir yapının olduğunu dile getiren Sumaytaoğlu, 7 olan yönetim kurulu üye sayısı 9a çıktı. Danışma ve Yönlendirme Kurulu 33 üyeye çıktı. İcra Komitesi 5 üyeden oluşacak. Ayrıca Antalyada bir genel sekreterlik ve Ankarada bir ofis kuruluyor dedi.
     Kanun tasarısında genel ve yerel bütçeden olmak üzere iki gelir kaleminin bulunduğunu, bu gelir ile organizasyona ait her türlü giderlere de yer verildiğini ifade eden Sumaytaoğlu, tasarıda ayrıca yabancı personel çalıştırılması, fikir ve sinai mülkiyet hakları ve yarışmalarla ilgili düzenlemeler de yer aldığını söyledi.
     Tasarıda imar ile ilgili tek yetkili mercinin Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tanımladığını anlatan Sumaytaoğlu, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 110 hektarlık alan dışında ek bir alana ihtiyaç duyulduğu taktirde kamulaştırma da yapılabilecek. Uzun süreli kiralama yapabilecek. Ankarada uzak gibi görünsek de EXPO bizim hayatımıza girmiş durumda. Haftada en az bir gün sayın Bakanımıza EXPO ile bilgilendirme yapıyoruz. Bütün paydaşlar süreci sahiplenir ise EXPO 2016 Antalyanın başarıya ulaşmaması ve dünyada örnek gösterilecek bir EXPO olmaması için hiçbir neden yok. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizlerden de aynı desteği bekliyoruz.
     Organizasyonun sadece yerel ölçekte kalmasını istemediklerini vurgulayan Sumaytaoğlu, organizasyonun bütün Türkiyenin sahiplenmesi gereken bir organizasyon olduğunu dile getirdi.
     Sumaytaoğlu, EXPO 2016 Antalya tanıtım filminin RTÜK tarafından onaylandığını, filmin iki hafta içerisinde televizyon kanallarında yayımlanacağını sözlerine ekledi.
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da EXPO 2016 Antalya konusunda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini söyledi.
     Altıparmak, EXPO 2016 Antalyanın temasının çocuk ve çiçekler olduğunu, ancak etkinlik kapsamında konferanslar, kongreler, seminerler ve sergilerin de düzenleneceğini anlattı.
     Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlunun EXPO 2016 Antalya ile ilgili yaptığı sunumun ardından toplantı sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya Bilgilendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER