Ezinede 18 Mart etkinlikleri

Ezinede 18 Mart etkinlikleri


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniveristesine (ÇOMÜ) bağlı Ezine Meslek Yüksek Okulunda (EMYO), 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi etkinliği düzenlendi.
     EMYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 1915 Çanakale Zaferinin Türk Milletinin yeniden dirildiği ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şanlı bir zafer olduğunu söyledi.
     Çanakkalede Türk milletinin aklını ve imanını kullanarak dünyanın en güçlü devletlerini karada ve denizde yenmesini bildiğini belirten Palaz, şunları kaydetti:
     Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanda kurulmuş bir Üniversite olarak sorumluluğumuzun bir kat daha arttığının da farkındayız. Bizler ÇOMÜ bilim insanları ve öğrencileri olarak Çanakkalede gösterilen fedakarlığın ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Şanlı ecdadımızın aziz hatırasını yaşatacak en büyük abidenin şehitliklerin yanı başında dünyanın en saygın bilim ve eğitim yuvalarından birini inşa etmek olduğunun da farkındayız. Çanakkale Savaşlarında Mehmetçik nasıl bir ruh ile görevini yaptıysa, bizler de işlerimizde aynı ruh ile görevimizi yapmak zorundayız.
     Program sonunda Çanakkale Savaşları görüntülerinden oluşan slayt gösterimi yapıldı.
    
     Muhabir: Birol Güngördü / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ezinede 18 Mart etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER